Повернення Умерова та Чийгоза, київський теракт і оболонська кіднеперка

Повернення Умерова та Чийгоза, київський теракт і оболонська кіднеперка

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
 
Фото: Євген Любімов

У п’ятницю, 27 жовтня, до Києва прибули заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз (на фото) й Ільмі Умеров, яких після незаконного засудження окупантами в анексованому Криму російська сторона передала Туреччині.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

В аеропорту "Бориспіль" їх зустрічала велика кількість людей. Зокрема, з Криму приїхали дружина Чийгоза Ельміра Аблялімова, донька Умерова Айше (на фото), російський адвокат Микола Полозов.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Теракт на столичній Солом'янці: пізно ввечері середи, 25 жовтня, біля телеканалу "Еспресо" прогримів вибух, унаслідок якого отримали поранення п'ятеро осіб, зокрема депутат Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала. Охоронець Мосійчука – 31-річний працівник поліції полку особливого призначення Руслан Кушнір – помер від поранень дорогою до лікарні. Крім того, вибух забрав життя випадкового перехожого: 36-річного Михайла Мормиля, який до 2015 року був співробітником юридичного департаменту МВС у званні підполковник. За даними СБУ, підірвали мопед поблизу місця пересування депутата. Вибух розслідується як теракт.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Справа оболонської кіднеперки: в понеділок Оболонський райсуд Києва обрав для Даяни Шаль, яка 20 жовтня викрала немовля з дитсадка у столиці, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням електронного браслета. За словами уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, мотивом вчинку дівчини могли бути гроші.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

Правосуддя по-Коханівськи: з нічним барикадуванням судової зали та її штурмом на початку тижня  понад добу обирали запобіжний захід лідеру "добровольчого руху ОУН" Миколі Коханівському. Причиною потрапляння до Феміди стала участь націоналіста в бійці зі стріляниною з травматичної зброї біля станції метро "Академмістечко" в Києві, внаслідок чого одна людина отримала поранення.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

Так, у понеділок, 23 жовтня, суд не встиг обрати Коханівському запобіжний захід і переніс засідання на ранок наступного дня. Його ж прихильники забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва, де провели ніч. А на ранок правоохоронці взяли приміщення штурмом, затримавши 30 осіб. Врешті суд вирішив відправити Коханівського під домашній арешт із застосуванням електронного браслету.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

У Деснянському районі столиці офіційно відкрили пам'ятник добровольцям антитерористичної операції. На гранітній стелі зобразили шеврони більшості добробатів, що брали участь в АТО. Навколо пам'ятника облаштували сквер. Саме з цього місця 4 роки тому на фронт пішли перші місцеві добровольці.

Фото: Микола Лазаренко
Фото: Микола Лазаренко

Тим часом Президент України Петро Порошенко в Авдіївці провів оперативну нараду щодо обстановки на фронті. Також мав нагоду поспілкуватися із особовим складом 72-ї окремої механізованої бригади. Порошенко наголосив, що українські воїни є гарантами незалежності Української держави й подякував їм за виконання поставлених завдань.

Фото: Ярослав Довгопол
Фото: Ярослав Довгопол

У свою чергу десятеро незламних бійців, які зазнали важких поранень під час виконання завдань в АТО, взяли участь у 42-му Марафоні морської піхоти США, який ще називають "Марафоном-пам'ятником" у Вашингтоні. На дистанцію 10 км (на фото) вийшли Вадим Свириденко, Дмитро Блохін, Юрій Дмитренко, Павло Солоха й Артем Лукашук. Повноцінний марафон пробігли Микола Рудик, Єгор Терехов, Олександр Маланіч та Юрій Писарчук. Олександр Чалапчій проїхав на спеціалізованому ручному велосипеді. Українська команда, яка долучилася до легендарного забігу другий рік поспіль, здобула десять медалей: п’ять на 10 км забігу, чотири медалі на 42 км і одну на ручному велосипеді.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

А на Київщині цього тижня відбувся практичний етап змагань на кращу артилерійську батарею Збройних сил України. Фотокореспондентові Укрінформу вдалося побачити один із найяскравіших етапів "боротьби" – тактичну номінацію з виконанням вогневих вправ.

Фото: Валерій Соловйов
Фото: Валерій Соловйов

Українське ель-класико:  протистояння одвічних суперників "Динамо" та "Шахтаря" у 13-му турі чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги на "Олімпійському" завершилося внічию. Лідери українського футболу так і не зуміли розпечатати ворота один одного – 0:0.

Фото: Павло Кубанов
Фото: Павло Кубанов

Тим часом головний тренер національної футбольної збірної України Андрій Шевченко під час підсумкової прес-конференції взяв на себе відповідальність за третє місце команди у кваліфікаційній групі і невихід на чемпіонат світу-2018. Водночас наставник головної команди країни висловив бажання продовжити роботу зі збірною, оскільки в ній прослідковується "ігровий прогрес".

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Порятунок, що вражає: на Житомирщині 60 ДСНСників транспортували 370-кілограмову жінку зі слоновою хворобою до карети швидкої допомоги для подальшого лікування за кордоном. План цієї спецоперації розробляли протягом двох місяців.

Фото: Альона Николаєвич

Фото: Альона Николаєвич

Подією-відкриттям ХХ сезону Lviv Fashion Week у місті Лева стала виставка творінь легендарного італійського дизайнера Джанні Версаче. Експоновані моделі є частиною приватної колекції бразильського колекціонера та художника Алешандре Стефані, у якій налічується понад 500 речей авторства кутюр'є.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Футболу кожен вік підвладний: воротар СК "Дніпро-1" Валерій Юрчук тисне руку літній вболівальниці після матчу 1/8 фіналу Кубка України з футболу з "Чорноморцем" (Одеса), що завершився з рахунком 0:0 (за пенальті – 8:7 на користь команди з Дніпра).

Фото: Сергій Пустовіт
Фото: Сергій Пустовіт

Діти вправляються в катанні на роликах у Полтаві.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

Артист шоу-програми без участі тварин "Цирк рекордів" під час прем'єри.

Фото: Владислав Мусієнко
Фото: Владислав Мусієнко

Спецтехніка для перевезення руди на території Єристівського гірничо-збагачувального комбінату в місті Горішні Плавні, що на Полтавщині.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Врятувати рядову корову: на Житомирщині працівники ДСНС діставали з двометрової ями на подвір'ї приватного домоволодіння велику рогату худобу. На допомогу собі взяли у місцевого фермерського господарства автокран. У нагоді стали й пожежні рукави, якими обв'язали тварину.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

Поки жовтневі ранки огортають туманами українські дороги,

Фото: Олег Снітовський
Фото: Олег Снітовський

осінні дні дарують пейзажі, що захоплюють фактурою й барвистістю.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Вежа Невицького замку, що в Ужгородському районі Закарпатської області.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Рибалки заходять у гавань після промислового вилову бичків на Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-