У Таллінні вручили журналістську премію Шеремета

У Таллінні вручили журналістську премію Шеремета

Укрінформ
У столиці Естонії на засіданні Форуму громадянського суспільства Східного партнерства вручено журналістську премію імені Павла Шеремета - її присудили незалежному азербайджанському журналісту Афгану Мухтарли.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу в Естонському центрі Східного партнерства.

«Премію вручено Афгану Мухтарли за цикл статей-розслідувань, зокрема, про незаконний трафік і контрабанду через кордон Азербайджану», - сказали організатори Форуму.

Премію отримала дружина журналіста Лейла Мустафаєва, оскільки сам Афган Мухтарли 29 травня був викрадений у Грузії спецслужбами і таємно перевезений в Азербайджан, де перебуває під вартою. За словами Лейли, її чоловік хотів передати через адвоката звернення до учасників форуму, але воно було конфісковане.

Премія імені Павла Шеремета вручається представникам ЗМІ з країн-членів Східного партнерства за сміливість і відданість журналістським стандартам.

Вручення цієї премії - один із заходів, який проходить 24-27 жовтня у Таллінні, столиці країни-голови Євросоюзу, - Щорічної асамблеї, а також Конференції Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. У роботі Форуму беруть участь представники України.

Читайте також: НСЖУ назвала дату громадських слухань щодо безпеки журналістів

Минулого року лауреатом новозапровадженої премії став український журналіст Микола Семена.

Як повідомляв Укрінформ, Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на днищі авто, за кермом якого був Шеремет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-