Україна виконує зобов'язання за Договором про звичайні збройні сили - інспектори

Україна виконує зобов'язання за Договором про звичайні збройні сили - інспектори

Фото
Укрінформ
Україна виконує свої зобов’язання за Договором про звичайні збройні сили в Європі у повному обсязі.

Таку оцінку дала інспекційна група з Італії, яка в Україну прибула для здійснення контролю згідно з Договором про звичайні збройні сили в Європі, повідомляється на сайті Міноборони.

Зокрема, зазначається, що метою даної інспекції була перевірка відповідності інформації, офіційно наданої Україною, щодо кількості озброєння та військової техніки Збройних сил України, яка підпадає під дію Договору про звичайні збройні сили в Європі. Крім того, іноземні інспектори відвідали казарми та їдальні, де мали змогу поспілкуватися з особовим складом бригади.

"Після ретельної перевірки вісім італійських інспекторів упевнилися, що Україна виконує свої договірні зобов’язання у повному обсязі. Саме так було зазначено в офіційному звіті, який без жодних зауважень підписали обидві сторони", - наголошується в повідомленні.

За словами керівника групи супроводження від України полковника Владислава Пономарьова, на даний час це вже 20 подібна інспекція за ДЗЗСЄ на території нашої держави протягом року.

У свою чергу представники інспекційної групи Італії відзначили професійний підхід української сторони, який сприяв якісному проведенню інспекції.

Читайте також: Росія "закрила" від ОБСЄ важке озброєння на своїй території – Генштаб

Як повідомлялося, Договір про звичайні збройні сили в Європі був підписаний 19 листопада 1990 року в Парижі вищими представниками урядів і міністрами закордонних справ 22 держав-учасниць Організації Північноатлантичного договору і тодішньої Організації Варшавського договору. Після розпаду СРСР та Чехословаччини кількість держав-учасниць Договору збільшилася до 30.

Цей Договір встановив кількісні обмеження на ряд категорій звичайних (неядерних і неракетних) озброєнь, які країни-учасниці мали право розташовувати на своїй території чи її регіонах.

Договір був ратифікований Верховною Радою України 1 липня 1992 року та є безстроковим.

Інспекційна група з Італії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-