26 жовтня: народний календар і астровісник

26 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Веніаміна; граки відлетіли і небо в алмазах.

За церковним календарем сьогодні преподобного Веніаміна Печерського, в Дальніх печерах. Веніамін жив у ХІV столітті і був дуже багатим купцем. Чоловік мав чималий будинок неподалік Софійського собору, не раз їздив з товарами і в Європу, і в Московію. Торгував воском, хутром, льоном. Мав численних друзів серед купців і княжої верхівки. Все йшло своїм звичаєм, роки котилися, добро накопичувалося, але одного разу в церкві Веніамін почув п’ятий псалом, де йдеться про те, що Господь «погубить неправдомовців». Купець почав розмірковувати: «А скільки разів я за своє життя казав неправду? Та й взагалі: хто з купців може сказати, що він не брехав?» Через деякий час Веніаміна вразили вже слова Христа про те, що «важко багатому увійти в царство небесне…» Відтоді він не знав спокою: не їв, не пив, з лиця спав, тілом схуд, а невдовзі роздав усе своє майно і постригся в монахи, помінявши таким чином усю свою успішність на молитви, пости і чернечу рясу. За святе і благочестиве життя згодом він був канонізований, нині мощі святого покояться в Дальніх печерах. Як виявилося, Веніамін зробив правильний вибір: віддавши тлінне – отримав нетлінне – святість і пам’ять у віках.

Прикмети на сьогодні такі: «Граки відлетіли – чекай снігу»; «Якщо зірки на небі яскраві – на гарну погоду, тьмяні – на дощ або сніг»; «Налітають зграйками синички і пищать – до холоду».

Нині день ангела у Злати, Веніаміна, Микити.

Сьогодні 7-ий і 8-ий місячні дні. Початок другої фази, день змін. Символ доби – вогонь, який може бути і містичною ватрою, і безжалісною пожежею. Відповідальний і напружений, а часом і стресовий період. Можуть відбутися непередбачувані ситуації, особливо в другій половині дня. Треба буде якомога швидше зорієнтуватися й миттєво змінити тактику поведінки. Висока ймовірність виникнення конфліктних ситуацій у великих колективах. У будь-якому випадку пасивність цього дня не вітається. Натомість доречними будуть емоційна стриманість, обачливість, розважливість. День точних наук, праці над собою. Тож шліфуйте себе, наче той рідкісний діамант. І зовнішньо, і внутрішньо. Підвищуйте індекс власної якості та вартості! Але до певної міри. Між іншим, зараз шліфують усе, що завгодно: від алмазу, підлоги, до волосся і обличчя включно. Сни пророчі.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1926 –  -5,1 а найтеплішим у 1945 – 19,5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-