Суд у справі Femen задовольнив клопотання про відвід прокурора

Суд у справі Femen задовольнив клопотання про відвід прокурора

Укрінформ
Суд задовольнив клопотання захисту активістки Femen Анжеліни Діаш про відвід одного з прокурорів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На початку засідання адвокат активістки Ярослав Яценко заявив про відвід прокурорів. Адвокат стверджує, що прокурори досі не повернули Діаш закордонний паспорт, який в неї було вилучено, хоча вже вийшов відповідний строк. 

"На виконання ухвали слідчого судді Анжеліна здала слідчому паспорт для виїзду за кордон. До дня проведення підготовчого судового засідання в даному кримінальному провадженні паспорт необхідний для виїзду за кордон стороною обвинувачення не було повернуто Діаш. Він знаходиться у прокурорів", - зазначив Яценко.

"Я не розумію чому незаконно мій паспорт вже більше місяця утримується в прокурорів. Це обмежує мою свободу", - сказала сама активістка. 

Після цього, рішенням судді Світлани Смик задоволено клопотання адвоката та оголошено перерву у судовому засіданні до 26 грудня. 

Читайте також: У Києві розпочався суд у справі активістки Femen

За словами Яценко, наразі рішенням суду передбачено повернення паспорту його підзахисній.

Також він повідомив, що 26 жовтня об 11 годині в Печерському районному суді м. Києва відбудеться підготовче судове засідання в кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

"Ми вважаємо, що в жодній з двох кримінальних справ не може бути розпочати судовий розгляд по суті, тому що в обох справах обвинувальні акти не відповідають вимогам процесуального закону, тому завтра будуть заявлені відповідні клопотання", - зазначив Яценко. 

Як повідомлялося, 21 липня активістка Femen Анжеліна Діаш намагалася зірвати брифінг президентів України та Білорусі Петра Порошенка та Олександра Лукашенка. Під час виступу Порошенка активістка почала вигукувати «Живе Білорусь» та оголила груди.  Потім стало відомо, що на брифінг вона потрапила з журналістським посвідченням одного з українських видань. Діаш інкримінують хуліганство, поєднане з опором представнику влади (ч. 3 ст. 296 ККУ). Санкція статті передбачає 5 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-