Суд продовжив розгляд запобіжного заходу Коханівському

Суд продовжив розгляд запобіжного заходу Коханівському

Укрінформ
Слідчий суддя Святошинського райсуду Києва Іванна Миколаєць продовжила у середу розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу лідеру “добровольчого руху ОУН” Миколі Коханівському у справі про хуліганство.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сам Коханівський, одягнутий у військову форму, сидить на лаві підсудних поруч зі своїми адвокатами. В залі суду, як і раніше, присутні багато журналістів, порядок забезпечують правоохоронці.

Як зазначає прес-служба Святошинського райсуду, 23 жовтня до Святошинського районного суду міста Києва надійшло клопотання старшого слідчого Святошинського УП ГУНП у м. Києві щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно Миколи Коханівського, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (вчинення хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень). 

Читайте також: Прихильники Коханівського “наштормили” Святошинський суд на півмільйона

Як відомо, 21 жовтня біля станції метро “Академмістечко” в м. Києві за участі Коханівського сталася бійка зі стріляниною з травматичної зброї, внаслідок чого одна людина отримала поранення.

23 жовтня суд не встиг обрати Коханівському запобіжний захід і переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу спливе термін попереднього затримання, і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва. Прихильники Коханівського провели ніч у залі суду.

24 жовтня правоохоронці взяли штурмом залу Святошинського райсуду Києва, затримавши 30 осіб. Суд продовжив розгляд справи щодо обрання Коханівському запобіжного заходу. Під час засідання сплив 72-годинний термін, на який особа може бути затримана без ухвали слідчого судді (суду), внаслідок чого з підозрюваного було знято кайданки та він посів місце поряд зі своїми захисниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-