Климпуш-Цинцадзе вірить, що Угорщина таки змінить негативне ставлення до

Климпуш-Цинцадзе вірить, що Угорщина таки змінить негативне ставлення до "мовної" статті

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе сподівається, що Угорщина під впливом колективної об'єктивної оцінки ситуації з "мовною" статтею закону про освіту змінить негативне ставлення до неї.

Про це вона заявила на брифінгу в середу, 25 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуватимемо діалог з усіма країнами ЄС, які в той чи інший спосіб висловили свої застереження щодо ухваленої редакції "мовної" статті закону про освіту. Нам вже вдалося підписати меморандум про порозуміння між міністерствами освіти України та Польщі. Я переконана, що аналогічним шляхом діалогу і розуміння ми дійдемо згоди і з іншими нашими партнерами", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Закон про освіту: Україна та Молдова розроблять план захисту нацменшин

Вона констатувала, що на сьогодні діалог з Угорщиною є найскладнішим з огляду на ультимативність підходів, озвучених, зокрема, міністром закордонних справ Угорщини.

Климпуш-Цинцадзе зауважила, що Угорщина як країна член ЄС і член НАТО має можливість за бажання створювати перешкоди для євроінтеграційних чи євроатлантичних прагнень України.

 Водночас вона відзначила "абсолютно тверезий і об'єктивний підхід" до вирішення "мовного" питання усіх інших партнерів, які йдуть на діалог і очікують рішення Венеціанської комісії та реакції українського парламенту, уряду і Президента щодо врахування її пропозицій.

"Тому, я думаю, що якраз в рамках цього цивілізованого ефективного обміну думками ми будемо далі продовжувати вести розмову як з угорцями, так і з усіма іншими партнерами, і надіюсь, що така колективна об'єктивна оцінка ситуації допоможе нівелювати негативний настрій Угорщини", - резюмувала віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-