Червак нагадує: Коханівський не має жодного відношення до ОУН

Червак нагадує: Коханівський не має жодного відношення до ОУН

Укрінформ
Голова Організації українських націоналістів Богдан Червак заявив, що Микола Коханівський, який називає себе "головою проводу Добровольчого руху ОУН", не має жодного відношення до організації.

Про це Червак написав у Facebook

"З Коханівським усе зрозуміло. До нього уже давно не має питань. Але є прохання до окремих журналістів. Не зловживайте назвою "ОУН", до якої Коханівський і група його підтримки не мають жодного відношення. Назватися ОУН і належати до неї - не одне й те саме", - зазначив він.

За словами Червака, "це ображає справжніх ОУНівців, які зараз на фронті чи у госпіталях, не кажучи вже про пам'ять про загиблих", а також пам'ять таких героїв, як Олена Теліга чи Олег Ольжич.

Червак додав, що технологія використання назви "ОУН" не нова. "Цю технологію започаткували НКВС – КГБ, коли після війни творили фіктивні "ОУН" і "УПА" для їх дискредитації в очах українців. Уже в незалежній Україні у 2004 році була "ОУН" Козака, яка дискредитувала кандидата в президенти Віктора Ющенка", - зазначив він.

Червак додав: скільки ще буде так званих "оунів" – невідомо.

"Але я знаю, що в свідомості українців ОУН є одна. ОУН, яку створив Євген Коновалець. Яка билася з окупантами всіх мастей. Яку ненавидить Москва. Яка ніколи не завдасть шкоди і болю Україні та українській нації", - наголосив Червак.

Читайте також: Справа Коханівського: Святошинський суд заявляє про втручання нардепів

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок вранці правоохоронці взяли штурмом залу Святошинського райсуду Києва, де з ночі забарикадувалися прихильники Коханівського. Операція із зачистки зали суду тривала близько 5 хвилин. Затримано 30 людей. Засідання було перенесене до іншої судової зали. Приміщення суду та вся територія довкола оточена силовиками.

Наразі у суді оголошено перерву до 15:00 для надання можливості Коханівському пройти медичне обстеження у лікарні швидкої допомоги. Як повідомили у прес-службі Святошинського суду, зараз робота установи заблокована.

Коханівського затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний "Рем") виник конфлікт, який переріс у бійку та стрілянину. Коханівський кілька разів влучив у "Рема" з пістолета гумовими кулями.

23 жовтня суд переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу спливе термін попереднього затримання, і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва, де й розглядалося питання про обрання запобіжного заходу Коханівському.

У відповідь на ці дії правоохоронці пішли на штурм приміщення, вимкнувши світло і закидаючи в приміщення гранати зі сльозогінним газом. Під час зіткнень застосовували меблі та інші предмети.

Прихильники Коханівського провели ніч у залі суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-