Сотня поліцейських охороняє суд, де забарикадувалися люди Коханівського

Сотня поліцейських охороняє суд, де забарикадувалися люди Коханівського

Фото
Укрінформ
Зал Святошинського райсуду Києва, де забарикадувалися прихильники лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського, охороняє майже сотня поліцейських. 

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко.

"Зараз усе спокійно, ці особи (прихильники провідника ОУН - ред.) закрилися там з Коханівським. Поліція біля суду, що виключає можливість вивезти його і зробити втечу з-під варти. Зал суду охороняє майже сотня поліцейський", - сказав Крищенко.

За його словами, в приміщенні на даний момент перебувають до півсотні прихильників Коханівського і зараз ситуація спокійна. Ніч минула без пригод. За медичною допомогою після вчорашніх подій ніхто не звертався.

Крищенко також зазначив, що термін тримання під вартою Коханівського спливає сьогодні.

Прихильники ж Коханівського, які вчора розгромили зал суду, стверджують, що термін тримання Коханівського під вартою уже сплив. Саме це і стало приводом для того, що сталося ввечері 23 жовтня у суді.

Крищенко також зазначив, що поліція зараз документує наслідки погрому, відкрито кримінальне провадження  за ст. 194 Кримінального кодексу (Умисне знищення або пошкодження майна).

Читайте також: Прихильники лідера "добровольчого руху ОУН" забарикадувалися в суді

Як повідомляв Укрінформ, Миколу Коханівського затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний "Рем") виник конфлікт, який переріс у бійку та стрілянину. Коханівський кілька разів влучив у "Рема" з пістолета гумовими кулями.

23 жовтня суд переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу закінчиться термін попереднього затримання і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва, де й розглядалося питання про обрання запобіжного заходу Коханівському.

У відповідь на ці дії правоохоронці пішли на штурм приміщення, вимкнувши світло і закидаючи в приміщення гранати зі сльозогінним газом. Під час зіткнень застосовували меблі та інші предмети.

Фото Євгена Любімова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-