24 жовтня: народний календар і астровісник

24 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
До чого прилип Пилип, що таке самбука і що робити у світі, позбавленому гармонії.

Сьогодні апостола Пилипа. На Пилипа зазвичай починалися затяжні осінні дощі. «Пилип до печі прилип, а дороги дощем розмило», – казали наші пращури. Господині пекли цього дня смачні пироги з ягодами або грибами.

Між іншим, останнім часом Україна експортує за кордон все більше ягід. Торік побили всі рекорди, відправивши європейцям ягід на 15 мільйонів доларів. Ми експортуємо: полуницю, ожину, малину, порічки, смородину, чорницю, лохину, журавлину, брусницю і, навіть, бузину. А ось, до слова, і прикмета: «Чорна бузина й калина достигли не по порі – чекай холодної й лютої зими». Квітки бузини використовуються для ароматизації шампанських вин і коньяків. У Швейцарії, Британії та Румунії з ягід чорної бузини готують сиропи і вина; в Британії її додають до яблук і варять смачне варення. Не можна не згадати і самбуку – один із різновидів італійського лікеру, до складу якого входить витяжка з ягід бузини. 

День ангела нині у Пилипа, Анатолія, Іларіона, Олександра, Зінаїди.

Сьогодні 5-ий і 6-ий місячні дні. Позитивний, гарний в енергетичному плані день. Варто займатися поточними буденними справами: спокійно і розважливо, нікуди не поспішаючи, але й без ліні. Зверніть увагу: якщо небо затягнуте хмарами – світ позбавлений гармонії. Але просто зверніть увагу. Філософствувати, а тим більше вступати в дискусії з цього приводу не треба. Сьогодні бажано зробити наголос саме на простоті життя, тішачись з милих дрібниць, на яких зазвичай у суєті повсякдення ми не фіксуємо увагу. В їжі собі не відмовляйте, але й не переобтяжуйте шлунок. Приділіть увагу ниркам. Головне – не застудіть. На роботі не затримуйтесь. Особливо вдалим обіцяє бути шлюб, укладений цього дня. Сімейне гніздечко видасться навдивовижу затишним і щасливим.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1920 році: -5,0; а найтеплішим у 1989 – +22,8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-