21 жовтня: народний календар і астровісник

21 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Кому моляться дівчата на пілоні, і що робив янгелик у пеклі.

За церковним календарем сьогодні преподобної Пелагеї Антіохійської. До того як стати відомою святою, Пелагея була відомою на всю Антіохію танцівницею і блудницею. Вона славилася надзвичайною красою та доглянутістю. Якби Пелагія жила сьогодні – неодмінно мала б мільйон підписників і була зіркою Інстаграм. Але кожному часу свої зірки і свої блудниці. Якось в Антіохії відбувався церковний собор. До міста з’їхалося чимало церковників. То були чоловіки різного віку – ченці, що жили молитвами і переймалися справами церкви.  Вони виходили з храму, а їм назустріч – наче Ріанна в сценічному вбранні – Пелагея у всій красі. Святі мужі цнотливо потупилися і лише один – єпископ Нонн з інтересом розглядав танцівницю. «Ось бачте, як ця жінка ретельно доглядає власне грішне тіло! От так і нам треба було б опікуватися власними душами, аби догодити Господу», - резюмував єпископ. Всю ніч він молився за Пелагію. Наступного дня жінка на диво всіх знайомих пішла до храму, розкаялась у власному житті, прийняла християнство, а потім оселилася в пустелі і стала ченцем-самітником. Усі сприймали її за чоловіка, і лише після її смерті виявилося, що то була насправді жінка. Пелагію з часом канонізували. А от чи став святим єпископ Нонн – невідомо.

Свята Пелагея Антіохійська – покровителька танцівниць: від балерин (привіт Матильді) і закінчуючи дівчатами-стриптизерками. Ви морщите носа? А дарма! Цілком можливо, що вже в 2028 році танці на пілоні будуть входити до програми Олімпійських ігор у Лос-Анджелесі на рівні з сучасним п’ятиборством, яке, між іншим, прийшло у спорт з кавалерії. Переговори щодо цього ведуться на найвищому рівні.

Сьогодні іменинники Дмитро, Іван, Олексій, Тетяна, Таїсія, Марія, Надія і Пелагея.

Продовжуємо підійматися по місячній драбинці вгору! Сміливо, але й обачно водночас. Сьогодні 3-ій місячний день, на небі з’являється місяць, пасивність категорично протипоказана. Маємо тримати марку за будь-яких обставин і в будь-якій ситуації. Пряма спина і усмішка. Ґречність на все, що підсунуть нам сьогодні світ і оточуючі. Як той життєрадісний янгелик, котрий і в пеклі знайшов собі невеличку хмаринку, аби парити на ній (цікаво, а що робив би чортик у раю?). Сни не мають жодного значення. Ділову активність варто знизити до мінімуму. Бажані максимальні фізичні навантаження.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1994 році: -6,7; а найтеплішим у 1935 – +21,9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-