Харківська трагедія, зіткнення під Радою і воїни-аніме

Харківська трагедія, зіткнення під Радою і воїни-аніме

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Національна поліція України
Фото: Національна поліція України

Злочинна безвідповідальність: у середу, 18 жовтня, українців приголомшила новина про резонансну ДТП у Харкові. Автомобіль Lexus, за кермом якого перебувала 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна, донька місцевого бізнесмена Олена Зайцева, зіткнувся з машиною Volkswagen, після чого виїхав на тротуар, де збив пішоходів. На місці загинуло п’ятеро людей, ще шестеро – травмовані й доставлені до лікарні, троє із них досі непритомні. За інформацією народного депутата, члена колегії МВС Антона Геращенка, винуватиця аварії на своєму Lexus "брала участь у перегонах" містом. Вона рухалася на заборонний сигнал світлофора. Прокуратура вручила дівчині підозру.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

У п’ятницю пообіді Київський районний суд Харкова почав обирати запобіжний захід для Олени Зайцевої. На початку засідання вона заявила, що не визнає себе винною.

Фото: Владислав Мусієнко
Фото: Владислав Мусієнко

Уперше реформована: в четвер, 19 жовтня, Верховна Рада України ухвалила медреформу. За урядовий законопроект "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів" з урахуванням зачитаного під стенограму переліку поправок до тексту проекту закону проголосували 240 депутатів. Як зауважила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, медична реформа відбудеться вперше за 26 років незалежності України.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Сутички за амуніцію, сльозогінний газ і гучні гасла – так під Радою цього тижня проводили "Велику політичну реформу". Учасники акції з такою назвою вимагають скасувати депутатську недоторканність, створити Антикорупційний суд та внести зміни до виборчого законодавства. Гасла вирішили посилити амуніцією Нацгвардії: у вівторок мітингарі захопили частину щитів правоохоронців.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

А вже наступного дня силовики спробували повернути викрадене. Внаслідок цього біля наметового містечка учасників акції протесту – на розі вулиці Шовковичної і Грушевського – сталися сутички протестувальників з поліцією.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Спекотно цього тижня була і погода: в Україну прийшло справжнісіньке бабине літо. Вдень температура повітря піднімалася до 20 градусів, а в повітрі літала характерна ознака цієї довгоочікуваної сонячної та теплої пори – павутина. Її виділяють павуки різних родин. За однією із версій, саме від павутини, що літає, ("лето", "літо") та міфологічної Баби походить і назва "бабине літо".

Фото: Микола Лазаренко
Фото: Микола Лазаренко

Тим часом українці відзначили День захисника довгими вихідними та низкою тематичних заходів. Так, у столиці вихованці Київського військового ліцею імені Івана Богуна традиційно  склали клятву ліцеїста на Софійській площі.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

А на острові Хортиця випускники Запорізького центру первинної професійної підготовки "Академія поліції" ДДУВС склали присягу працівника Національної поліції України.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

В Ужгороді пам'ять захисників, що віддали своє життя, захищаючи Україну, вшанували хвилиною мовчання та військовим салютом на Пагорбі Слави.

Фото: Михайло Палінчак
Фото: Михайло Палінчак

А на одному з полігонів у Житомирській області в День захисника України відбулося практичне виконання етапу бойового злагодження підрозділів ЗСУ. Зокрема, зведені тактичні групи, до складу яких увійшли підрозділи Високомобільних десантних військ, морської піхоти та Повітряних сил, механізовані підрозділи, провели демонстративні тактичні навчання з бойовою стрільбою.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Символічним стало і відкриття саме цього дня в Art Hub Укрінформу виставки молодої художниці з Японії Нацуме, яка кілька років присвятила створенню зворушливих картин у стилі манга із зображенням українських військових. 

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

А у Вінниці до Дня захисника України та 100-річчя Української революції (1917-1921 рр.) провели II Всеукраїнський фестиваль військово-історичної реконструкції "Вінниця - столиця УНР", у межах якого відтворювали події тих часів.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

З цієї ж нагоди тут відкрили перший в Україні пам’ятник у повний зріст українському військовому та політичному діячу Симону Петлюрі, який у 1919-1920 роках очолював Директорію УНР, був головним отаманом війська та флоту. 

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

14 жовтня в Україні відзначали ще одну знаменну подію – 75-річчя заснування Української повстанської армії. З цієї нагоди вулицями міст традиційно пройшли марші слави УПА. На фото – учасники такої акції в Києві.

Фото: Альона Николаєвич
Фото: Альона Николаєвич

"Вийди за мене": у Києві, Львові, Харкові, Одесі та низці інших українських міст у неділю, 15 жовтня, відбувся марш за права тварин. За словами організаторів, захід покликаний об’єднати зоозахисну спільноту та "заявити владі й громадськості, що тисячі українців готові боротися за гуманність і права тварин". Учасники маршу закликали владу запровадити дієві механізми боротьби з живодерами, звернути увагу українців на гуманне ставлення до чотирилапих. Крім того, організатори збирали підписи під "Універсалом за права тварин".

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Іншою, але не менш значущою ходою пройшлися активісти у різних містах і в понеділок, 16 жовтня, в межах міжнародної акції Walk For Freedom 2017, присвяченої Європейському дню боротьби з торгівлею людьми та посиленню обізнаності громадян щодо проблем торгівлі людьми.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Віднині на столичному Печерську є стінопис із зображенням Папи римського Іоанна Павла ІІ. "Відкриття цього муралу свідчить про постійне вираження дружби та пам'яті людини, яка підтримувала Україну, свободу та мир", - сказав на церемонії посол Польщі в Україні Ян Пєкло.

Фото: Ольга Танасійчук
Фото: Ольга Танасійчук

Тим часом у Берліні втринадцяте відбувся Festival o fLights. До 18 жовтня гості німецької столиці могли побачити світлові інсталяції на 30 будівлях, багато з яких являють собою історичні пам'ятки міста.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Травматичним виявився для динамівця Домагоя Віди матч з віце-чемпіонами Швейцарії у груповому турнірі Ліги Європи УЄФА-2017/18 – "Янг Бойз", – що завершився з рахунком 2:2. Гравець отримав серйозне розсічення голови в середині другого тайму поєдинку після зіткнення з форвардом гостей Мумі Нгамале. Крім розсічення, гравець, вірогідно, отримав і струс мозку, через що точно не зіграє в недільному поєдинку проти донецького "Шахтаря" у матчі 13-го туру української Прем’єр-ліги.

Фото: Станіслав Михайлов
Фото: Станіслав Михайлов

Подолати бездоріжжя: в Сєвєродонецьку, що на Луганщині, відбувся осінній регіональний кубок з трофі-рейду "Авангард".

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Михайло Палінчак
Фото: Михайло Палінчак

Президент України Петро Порошенко та Президент Республіки Мальта Марі-Луїз Колейро Прека поруч з членами почесної варти під час офіційної церемонії зустрічі на площі перед АПУ у Києві.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Нардеп Надія Савченко стоїть перед президією Верховної Ради України під час засідання парламенту.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Ігровий момент матчу 17-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Другої ліги між СК "Дніпро-1" (синя форма) та ФК "Нікополь", що завершився перемогою господарів поля з рахунком 2:1, на стадіоні "Дніпро-Арена".

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Вантажівка везе стовбури зрубаних дереву Тячівському районі Закарпатської області.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Гриби у лісі на схилі гори Підпула поблизу села Лопухів Тячівського району Закарпатської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-