У НАБУ заявили, що кваліфікацію злочину Полякова не змінювали

У НАБУ заявили, що кваліфікацію злочину Полякова не змінювали

Укрінформ
Антикорупційні органи не змінювали кваліфікацію злочину, який інкримінують народному депутату Максиму Полякову.

Про це повідомили "Українській правді" у прес-службі Національного антикорупційного бюро України. 

"У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що НАБУ та САП залишають незмінною свою позицію щодо кваліфікації злочину, у вчиненні якого підозрюють народного депутата Максима Полякова, фігуранта так званої бурштинової справи", – сказано у відповіді.

Читайте також: “Бурштиновий” Поляков заявив, що з нього зняли звинувачення у хабарництві

Як і раніше, йдеться про ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України – "діяння, предметом якого була неправомірна вигода в особливо великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище".

"В ході розслідування детективи НАБУ встановили нові обставини, через які підозра потребувала уточнень. Водночас підкреслимо, що їхній зміст не змінює позицію слідства стосовно підозрюваного", – заявили в бюро.

Напередодні Поляков заявив, що з нього знято звинувачення у вимаганні хабара. На це в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі пояснили, що "вимагання – знято", але інкримінується отримання хабара.

Як відомо, Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину. Верховна Рада надала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Крім нього у "бурштиновій справі" фігурує народний депутат Борислав Розенблат, із якого парламент теж зняв недоторканність.

Солом'янський районний суд Києва обрав для Полякова заставу розміром 304 тисячі гривень і зобов'язав носити електронний браслет, а також здати всі закордонні паспорти. 25 липня Поляков вніс призначену судом заставу у 304 тисячі гривень, але відмовився надягати браслет. Через це на початку вересня Солом'янський райсуд Києва спрямував цю заставу у дохід держави і призначив йому нову - у розмірі 608 тисяч гривень, яку, як повідомлялося, він також вніс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-