Вбивство Вороненкова: одному із організаторів обіцяли контроль над Харківщиною

Вбивство Вороненкова: одному із організаторів обіцяли контроль над Харківщиною

Укрінформ
За інформацією Головного управління розвідки Міноборони, один із організаторів убивства екс-депутата держдуми Російської Федерації Дениса Вороненкова мав отримати за це контроль над обігом наркотиків та зброї у Харківській області.

Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформу Роман Говда

«За оперативною інформацією, наближений до Тюріна Юрій Василенко за організацію цього злочину мав отримати контроль над Харківською областю. А це означає контроль зброї, нелегального обігу наркотиків та інше», - сказав він.

Говда додав, що більшість кримінальних угруповань РФ підконтрольні спецслужбам, які в обмін на різні преференції доручають кримінальним авторитетам виконання різних завдань.

«На кожного з кримінальних авторитетів є компромат, який у вигідний спецслужбам час використовується. Таким чином ФСБ може здійснювати контроль над злочинними угрупованнями як на території Російської Федерації, так і в цілому на пострадянському просторі, і веде підривну діяльність, у тому числі і на території нашої країни», - зазначив прокурор Києва.

Читайте також: Вороненков мав оприлюднити невідомі факти про окупацію Криму та Донбасу - прокурор

Як повідомлялося, екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова 23 березня 2017 року розстріляли біля готелю "Прем'єр Палас" у центрі Києва. Він у грудні 2016 року разом із дружиною переїхав в Україну, отримавши українське громадянство.

Вороненков дав свідчення у справі про державну зраду щодо колишнього президента Віктора Януковича.

Генпрокурор України Юрій Луценко 11 жовтня заявив про завершення розслідування вбивства Вороненкова. Замовником злочину названий колишній цивільний чоловік дружини Вороненкова Марії Максакової Володимир Тюрін, який, за даними слідства, є "злодієм у законі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-