Мітинг під Радою: поліція просить звільнити вулицю Грушевського

Мітинг під Радою: поліція просить звільнити вулицю Грушевського

Укрінформ
Рух в урядовому кварталі відновлено, перекритою залишається лише вулиця Грушевського, і поліція веде переговори з учасниками акції під Верховною Радою про її розблокування.

Про це повідомив у п'ятницю журналістам начальник ГУ Нацполіції в Києва Андрій Крищенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перекритою на даний час залишається вулиця Грушевського. На інших вулицях в урядовому кварталі рух відновлено. Там залишаються патрулі і перевіряють при необхідності автомобілі. Але перекрита вулиця Грушевського створює доволі великі труднощі для руху транспорту в центрі Києва. Тому поліція переконує мітингувальників добровільно звільнити вулицю для вільного проїзду автомобілів і для зручності мешканців столиці. Наразі ведемо перемовини", - сказав Крищенко.

Протестувальники під Верховною Радою / Фото: Володимир Тарасов

За його словами, поліція забезпечуватиме правопорядок в урядовому кварталі доти, доки проходитиме акція протесту. "А скільки вона ще триватиме, не знають ні учасники, ні організатори", - зауважив керівник столичної поліції.

Відповідаючи на запитання, як себе почуває поліцейський, який постраждав 17 жовтня під час сутичок під ВР, Крищенко розповів, що той перебуває в лікарні, його стан на даний час задовільний. "Порушено кримінальну справу, будуть встановлені винні особи і притягнуті до відповідальності", - сказав він.

Читайте також: До ранку у таборі під Радою залишались близько 100 мітингувальників

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 17 жовтня, під Верховною Радою почалася акція протесту, учасники якої вимагають ухвалити законопроекти про скасування депутатської недоторканності, про Антикорупційний суд і про нову виборчу систему.

Під час зіткнень між мітингувальниками і правоохоронцями постраждали кілька осіб. Серед потерпілих - старший сержант поліції, учасник АТО Ігор Яценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-