Внаслідок сутички під Радою затримали 11 осіб - поліція

Внаслідок сутички під Радою затримали 11 осіб - поліція

Укрінформ
Внаслідок сутички під Верховною Радою між поліцейськими та мітингувальниками було затримано 11 осіб.

Про це у коментарі Укрінформу заявив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"Ми вже повідомляли, що вчора під час прориву фільтраційного кордону мітингувальники відібрали у правоохоронців щити та захисну амуніцію. Сьогодні протягом дня з представниками наметового містечка проводились перемовини щодо повернення майна, однак активісти відповідали відмовою. Тепер, коли колона на чолі із людьми з щитами правоохоронців в руках вишикувались, аби іти під інші адмінбудівлі, поліцейські вкотре закликали мітингувальників повернути засоби захисту, однак отримали відмову, внаслідок чого  виникла сутичка та штовханина. В  результаті інциденту поліцейські затримали 11 активних учасників. Після встановлення їхніх анкетних даних, отримання пояснень та складання матеріалів їх відпустять", - сказав Тракало.

Він уточнив, що наразі вже відпустили 3 осіб.

Речник Нацполіції також поінформував, що "враховуючи, що мітингувальники чинили опір правоохоронцям, дійсно, був застосований в рамках чинного законодавства окремими робітниками поліції сльозогінний газ".

"Поліція вкотре наголошує, що право громадян на мирне зібрання і вільне виявлення своїх поглядів - це невід'ємне конституційне право кожної людини, до якого ми ставимося з повагою. Однак закликаємо організаторів та учасників акції повернути амуніцію  правоохоронців і висловлювати свою позицію у цивілізований спосіб, не влаштовуючи провокацій", - додав Тракало.

Читайте також: Геращенко показав побиття учасника АТО на мітингу під Радою

Як повідомляв Укрінформ, біля наметового містечка учасників акції протесту під Верховною Радою сталися сутички протестувальників із поліцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-