19 жовтня: народний календар і астровісник

19 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Хоми; рахуємо білчині горіхи й ловимо зайця.

В Індії сьогодні Дівалі – свято вогнів, що символізує перемогу світла над темрявою. Досить оптимістичне і радісне. А в нас згадують одного з дванадцяти апостолів – апостола Хому. Того самого, який вельми сумнівався у воскресінні Ісуса Христа, адже власними очима цього дива не бачив. Він повірив лише тоді, коли Христос сам явився йому і вставив пальці учня в свої рани. Вираз «Хома невіруючий» давно став загальновживаним. До речі, нащадки стародавніх християн Індії вважають апостола засновником християнської церкви Індії. Щоправда, дехто з учених у цьому сумнівається, вважаючи, що причетним до поширення християнства в Індії був Хома Канський, який жив набагато пізніше за апостола Хому – в ІV столітті.

Що робили українці на Хоми? Як, що?! Примічали за погодою та природою. Ось, приміром, пізній білий гриб віщував пізній сніг. Білка мостить гніздо високо – на теплу зиму, низько – на люту. А якщо вже ця прудколапа руда бестія запаслася на перезимок великим припасом горіхів – то зима обов’язково буде холодною. Так само і зайці: в разі, коли вони рано нагуляли жиру і рано змінили хутро – на холоду й сніжну зиму.

День ангела нині у Хоми, та чи є в нас ще хто з таким чоловічим ім’ям?

Сьогодні 29-ий і 1-ший місячні дні. Настав новий Місяць! До речі, ось ще одна прикмета: якщо молодик припаде на дощовий день, то весь наступний місяць буде дощовим. В енергетичному плані – один із найважчих днів місяця. Може бути сумно, може бути нудно, може бути зле. Порада від зірок: коли зовсім кепсько, тримайтеся за руки. З тими, хто вам дуже близький і рідний. Як малі діти, коли їм дуже-дуже страшно. Втім, обов’язково налаштовуватись на якусь халепу не треба. І в найважчому дні місяця можна знайти якийсь позитив. Сьогодні якнайкраще віддавати борги – як матеріальні, так і нематеріальні. Невіддані, навмисне або ненавмисне забуті, вони негативно впливають на нашу карму. Категорично заборонено займатися ворожінням та іншими тонкими практиками. Жодних важливих справ, подорожей, планів. Одним словом, поводьтеся тихіше води, нижче трави.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1882 році:  -4,5; а найтеплішим у 1957 – +21,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-