Міносвіти провело “апгрейд” вступної кампанії

Міносвіти провело “апгрейд” вступної кампанії

Укрінформ
Міністерство освіти та науки затвердило Умови вступу до вищих навчальних закладів на наступний рік. Серед новацій - мінімальний поріг для медичних спеціальностей у 150 балів та деякі зміни вимог до сертифікатів ЗНО.

Про це на прес-конференції у середу, 18 жовтня, сказав заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Була широка дискусія, чи нам зробити повну уніфікацію предметів, тобто чи всі три предмети повинні бути однаковими (для спеціальностей - ред.), чи зробити один предмет на вибір. Враховуючи побажання університетів, було зроблено третій конкурсний предмет на вибір. Перші два предмети є фіксовані: перший - українська мова, другий - фактично профільний предмет. Третій результат ЗНО йде на вибір одного з двох предметів, але він є однаковий для всіх спеціальностей”, - сказав Рашкевич.

В Міносвіти вважають, що це має уніфікувати вимоги до сертифікатів ЗНО і полегшити абітурієнтам визначення, з яких саме предметів складати ЗНО для вступу на ту чи іншу спеціальність.

Так, умовами прийому визначено перелік конкурсних предметів в наступному форматі: обов'язковий - українська мова та література, фіксований другий предмет, третій предмет (з двох альтернативних на вибір вступника).

Для небюджетних місць перелік конкурсних предметів визначають ВНЗ.

"Також цього року ми ввели на прохання МОЗ мінімальний прохідний бал на лікарські спеціальності за результатами ЗНО - 150 балів", - сказав Рашкевич 

Крім того, умовами вступу передбачено використання сертифікатів ЗНО 2016, 2017, 2018 років, з іноземної мови - 2018 року.

Читайте також: Вступна кампанія-2018 триватиме з 2 липня до 7 серпня

Наразі умови вступу проходять процес юстування в Міністерстві юстиції і невдовзі будуть оприлюднені на сайті МОН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-