ВРП відсторонила суддю, який пропонував Холодницькому хабар

ВРП відсторонила суддю, який пропонував Холодницькому хабар

Укрінформ
Вища рада правосуддя відсторонила від займаної посади суддю Геннадія Підберезного, який намагався дати хабара у 300 тисяч доларів керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Про це інформує прес-служба ВРП.

“17 жовтня 2017 року Вища рада правосуддя розглянула клопотання заступника генерального прокурора Столярчука Ю.В. про тимчасове відсторонення судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Підберезного Геннадія Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності. Доповідач із вказаного питання Олексій Маловацький повідомив, що у клопотанні про тимчасове відсторонення Підберезного Г.А. від здійснення правосуддя зазначено, що Управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 369 Кримінального кодексу України”, - йдеться у повідомленні.

У клопотанні було вказано, що 21 вересня 2017 року під час особистого прийому керівника САП Холодницького судді Підберезний та Овчаренко вчинили спробу надати Холодницькому хабара в розмірі 50 тисяч доларів за закриття кримінального провадження стосовно Овчаренко. Зазначається, що після передачі грошових коштів Овчаренко та Підберезного було затримано працівниками ГПУ.

Зазначається, що 21 вересня заступник генпрокурора Анжела Стрижевська вручила Підберезному повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 369 ККУ (надання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище).

“22 вересня 2017 року Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Підберезного Геннадія Анатолійовича. Ухвалою Печерського районного суду міста Києва від 23 вересня 2017 року до підозрюваного Підберезного Г.А. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави”, - додали у ВРП.

Читайте також: Хабар Холодницькому знімали на камеру: Луценко показав ці кадри

Уточнюється, що після внесення застави 4 жовтня 2017 року Підберезного було звільнено з-під варти.

“Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача, суддю Підберезного, ухвалила клопотання заступника генерального прокурора Столярчука Юрія Васильовича задовольнити, тимчасово, до 21 листопада 2017 року, відсторонити суддю Кіровського районного суду міста Дніпро Підберезного Геннадія Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності”, - наголосили у раді.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна прокуратура спільно з СБУ затримали голову Кіровського райсуду Дніпра Геннадія Підберезного та одного з суддів цього суду Наталію Овчаренко, які пропонували 300 тис. дол. хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому за закриття кримінального провадження щодо судді. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-