Касько виступатиме як адвокат у справі закупівлі палива Міноборони

Касько виступатиме як адвокат у справі закупівлі палива Міноборони

Укрінформ
Колишній заступник генерального прокурора Віталій Касько склав повноваження члена правління "Transparency International Україна".

Про це повідоляється на сторінці організації у Facebook.

"Член правління "Transparency International Україна", партнер юридичної компанії "Василь Кісіль та Партнери" Віталій Касько склав повноваження", - йдеться у дописі.

Як зазначається, своє рішення Касько пояснив тим, що як керівник практики кримінального права однієї з провідних юридичних компаній в Україні, він імовірно братиме участь у захисті клієнтів, у тому числі і підозрюваних у корупційних злочинах. Тож аби уникнути конфлікту інтересів, він складає повноваження члена правління "ТІ Україна".

Правління Transparency International Україна підтримало рішення Каська. "Стандартами верховенства права розвинутих країн якісний адвокатський захист гарантований будь-кому, зокрема і особам, підозрюваним у корупційних діях. Ми вдячні Віталію за тривалу співпрацю і підтримуємо його бажання зосередитися на адвокатській практиці, якість якої є одним з базових атрибутів справедливого судового процесу", - зазначив голова правління Андрій Марусов.

Читайте також: Прокуратура перевіряє законність закриття справи щодо Каська

Як пише "Українська правда", 16 жовтня Касько має намір узяти участь у прес-конференції компанії «Трейд Коммодіті» щодо позиції компанії у кримінальній справі НАБУ про закупівлю палива Міноборони та виступатиме там як адвокат «Василь Кисіль та партнери».

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура 11 жовтня заявили про викриття корупційної схеми з розтрати державних коштів у сумі понад 149 млн грн при закупівлі палива для Міністерства оборони. Було затримано заступника міністра оборони України Ігоря Павловського і директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства Володимира Гулєвича. Їм обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Згодом НАБУ повідомило про підозру в розтраті державних коштів при закупівлі палива ще двом чиновникам Міноборони - працівнику одного з відділів Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів та працівнику Департаменту внутрішнього аудиту.

Їм оголосили про підозру за ч.5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

Як відомо, у грудні 2010 року Касько звільнився з Генпрокуратури і працював як адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-