Нацполіція та Нацгвардія у вихідні перейдуть на посилену службу

Нацполіція та Нацгвардія у вихідні перейдуть на посилену службу

Укрінформ
У період з 14-го по 16 жовтня охорону публічної безпеки і порядку під час масових заходів по всій Україні забезпечуватимуть близько 13 тисяч військовослужбовців Національної гвардії і працівників поліції. 

Про це повідомив у п'ятницю перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

За його словами, з нагоди відзначення загальнодержавних та релігійних свят в Україні планується проведення низки масових заходів. Загалом щодня по всіх регіонах країни проходитимуть близько 200-300 заходів за участю великої кількості громадян.

"Відтак підрозділи Національної поліції та Національної гвардії переведено на посилений варіант несення служби – для забезпечення публічної безпеки і порядку. У період з 14 по 16 жовтня до несення служби будуть задіяні близько 13 тисяч військовослужбовців Національної гвардії і працівників поліції", - йдеться у повідомленні.

Яровий уточнив, що кількість працівників буде залежати від того, як складатиметься ситуація. "У нас достатньо сил для того, щоб забезпечити безпеку громадян", – запевнив він.

Представник МВС також зазначив, що кількість залучених на службу правоохоронців залежатиме від кількості отриманих заявок на проведення масових заходів.

Читайте також: Польща вислала російського шпигуна-вербувальника

За словами Ярового, 14 жовтня правопорядок у Києві забезпечуватимуть близько 5 тисяч правоохоронців. Крім того, в Національній поліції і Нацгвардії створено ситуаційні центри. Вони в цілодобовому режимі відстежуватимуть ситуацію в областях держави. 

Як відомо, 14 жовтня українці відзначають День захисника України, а також День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та чергову річницю створення УПА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-