Картата поразка,

Картата поразка, "оголений" протест та рекордні голубці

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Валерій Соловйов
Фото: Валерій Соловйов

Картата поразка: збірна України вперше в історії вітчизняного футболу не вийшла з відбіркової групи чемпіонату світу хоча б до плей-офф кваліфікації. Відбірковий цикл ЧС-2018 національна команда під керівництвом Андрія Шевченка завершила на третьому місці, набравши 17 очок. В останньому матчі кваліфікації "синьо-жовті" на домашньому полі програли хорватам з рахунком 0:2.

Фото: Овсяннікова Юлія
Фото: Овсяннікова Юлія

Фани до останнього були "Вірні збірній", пройшовши перед вирішальним матчем національної команди маршем вулицями столиці до НСК "Олімпійський".

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

А напередодні, в неділю, вулицями Києва не марширували, а бігали. На Майдані Незалежності зібралися 10 тисяч бігунів з 52 країн. Цьогоріч на старт головної дистанції Wizz Air Kyiv City Marathon вийшли майже 1200 марафонців, що стало рекордним показником. Київському марафону присвоєно найвищу відмітку (5 зірок) у рейтингу пробігів по шосе Європейської легкоатлетичної асоціації.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

В Ужгороді тим часом дзюдоїсти демонстрували дива володіння тілом під час поєдинків у межах Міжнародного турніру "Кубок Закарпаття". Цього року на змагання зібралося близько 260 учасників з різних куточків України, а також з Чехії, Хорватії, Грузії, Молдови, Румунії, Словенії та Словаччини.

Фото: Сергій Пустовіт
Фото: Сергій Пустовіт

Не менш вправно, як виявилося, володіють тілом і студенти Полтавщини, які із завзяттям демонстрували елементи гопака під час щорічного обласного заходу з військово-патріотичного виховання молоді "Заграва", що відбувся у селі Клюсівка до Дня українського козацтва та Дня захисника України. Серед основних завдань заходу, зокрема,  – ознайомлення з традиціями та звичаями українського козацтва, увічнення пам’яті воїнів, які захищали Україну під час проведення антитерористичної операції.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Полеглих атовців згадували і на Дніпропетровщині, де у селищі Черкаське відбулася церемонія відкриття меморіалу на честь загиблих на Донбасі воїнів 93-ї окремої гвардійської механізованої Харківської бригади. У заході взяли участь й інструктори з Великої Британії.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

А у Дніпрі волонтери громадської зоозахисної організації "Вірність" всьоме зібрали разом господарів безпородних собак, щоб хвостаті вихованці могли і себе показати, і на інших чотирилапих подивитися під час заходу "Кубок "Вірності". Схвильовані конкурсанти дефілювали червоним хідником, демонструючи усі свої найкращі риси.  Головними критеріями для оцінок журі були доглянутість собаки, її взаємодія із господарем і, звичайно ж, кмітливість та вміння. Були на Кубку номінації на найчарівніші вуха, хвіст і навіть мохнатість, а також конкурси на найкреативніший костюм  і "Мій песик має талант".

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Запоріжжя тим часом гуляло на Дні міста. З нагоди свята тут влаштували традиційний Покровський ярмарок, який запропонував відвідувачам безкоштовні ласощі, розважальну програма та величезний асортимент товарів. Затягнуте хмарами небо, маленький дощик і похолодання ближче до вечора не завадили запоріжцям насолодитися яскравим святом.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

На тому ж Покровському ярмарку було встановлено ще один національний кулінарний рекорд – "Найбільша кількість голубців, приготована в одній локації". Представник Національного реєстру рекордів нарахувала 4024 голубця і вручила сертифікат про досягнення представнику міської влади. Рекорд обійшовся в 199 тисяч гривень. Щоб приготувати таку кількість голубців, було використано 150 кг м'яса. Рекорд встановлювали шеф-кухар та 18 студентів кулінарного технікуму. А поласувати його результатами мали змогу всі охочі.   

Фото: Микола Лазаренко
Фото: Микола Лазаренко

Гастрономічна тема стала ключовою і на презентації реформ та новацій у забезпеченні української армії. Там Петро Порошенко разом із журналістами скуштував страви, що входять у новий раціон українських воїнів. Найбільшу увагу привернув борщ, який, за словами гаранта, в сухому пайку мають тільки українці. "На сьогоднішній день жодна армія світу не застосовує перші страви в сухому пайку. Ми – перші", – зазначив президент.

Фото: Микола Лазаренко
Фото: Микола Лазаренко

Зробив він це після того, як у середу, 11 жовтня, порушив питання російської агресії на сході України та анексії Криму, розповів про прийняття антикорупційного законодавства та реформу освіти під час виступу на пленарному засіданні ПАРЄ у Страсбурзі. На фото: прес-секретар президента України Святослав Цеголко, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та заступник глави АПУ Олексій Філатов (зліва направо) слухають виступ Петра Порошенка. 

Фото: Михайло Марків
Фото: Михайло Марків

А у понеділок гарант разом із дружиною Мариною вітали в Україні президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, який разом із дружиною Еміне прибув до Києва з офіційним візитом.   

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

На території Міжнародного виставкового центру у столиці можна було побачити усі відтінки озброєння, яке представили на ХIV Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека-2017".

Фото: Андрій Скакодуб
Фото: Андрій Скакодуб

Цього тижня міський голова Києва Віталій Кличко "відпрацював" найдорожчий лот благодійного аукціону ProZorro. "Доктор "Залізний кулак" провів спортивне тренування для бізнесмена Михайла Булигіна, який виклав за "урок" 150 тисяч гривень. Після спортивної сесії Кличко подарував Булигіну свої боксерські рукавички, в яких той тренувався.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Столиця вирішила продемонструвати свою велопідготовку. Так, у Голосіївському парку організували відкритий чемпіонат Києва з велосипедного спорту маунтнбайк.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

А на спеціально обладнаній базі на території школи I-III ступенів №236 провели змагання з BMX.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Станіслав Михайлов
Фото: Станіслав Михайлов

Учасники балету "Життя" під час презентації проекту "Ремінісценції.UA" на сцені Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театр у Сєвєродонецьку.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Актор театру буто Ouroboros Дмитро Дацков під час перформансу, яким він висловив свій протест проти руйнування будинку Руссова в Одесі.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Активісти "Національного корпусу" привели козла до будівлі чеського посольства в Україні на знак протесту  проти слів президента Чехії Мілоша Земана щодо Криму.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Учасники урочистостей з нагоди офіційної церемонії відкриття проектів Турецького агентства зі співробітництва та координації "ТІКА" у приміщенні КНУ імені Тараса Шевченка.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Зірка народної артистки України Ніни Матвієнко, яку відкрили на "Площі зірок" у столиці 10 жовтня.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Учасники тестового заняття для наймолодших спортсменів, які бажають займатися спортивною гімнастикою, на території Івано-Франківської спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Гравці з Києва (жовто-синя форма) та з Рівного під час змагань футбольного кубка EmPower Girls до Міжнародного дня дівчаток, організованого Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у Києві.

Фото: Альона Николаєвич.
Фото: Альона Николаєвич

Бурий ведмідь на території притулку "Домажир", який відкрився у  Яворівському районі Львівщини.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Панорама Свидовецького гірського масиву на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-