НСЖУ просить Волкера допомогти у визволенні журналіста Асєєва

НСЖУ просить Волкера допомогти у визволенні журналіста Асєєва

Укрінформ
НСЖУ звернулася до спеціального представника Держдепу США з питань України Курта Волкера з проханням посприяти у визволенні з полону журналіста, автора проекту Радіо Свобода «Донбас Реалії» Станіслава Асєєва, якого незаконно утримують в окупованому Донецьку з початку червня 2017.

Про це повідомляється на сайті НСЖУ

«Завдяки спільним зусиллям НСЖУ вдалося отримати документ, із якого випливає, що нашого колегу утримують представники угруповання «ДНР». Але нам досі невідомо, в чому звинувачують журналіста, який був автором публікацій у низці українських медіа. Будь-який зв'язок зі Станіславом відсутній. А той факт, що представники угруповання «ДНР» досі не показали Асєєва, аби всі впевнилися, що він живий і здоровий, може свідчити про катування ув'язненого та видимі наслідки таких катувань», - ідеться у зверненні, підписаному головою НСЖУ Сергієм Томіленком.

НСЖУ наголошує, що для визволення Асєєва наявних можливостей журналістської спільноти недостатньо, тому просить пана Волкера порушити питання про звільнення журналіста під час діалогів про врегулювання збройного конфлікту на Сході.

Як повідомляв Укрінформ, Асєєв (який публікувався під псевдонімом Васін) зник 2 червня на території, контрольованій бойовиками ОРДО. Сім'я і друзі зниклого журналіста побоюються, що він був затриманий так званою «владою» і йому загрожують тортури і жорстоке поводження. Відтоді немає достовірної інформації про його долю і місцезнаходження.

Читайте також: НСЖУ зафіксувала з початку року 75 нападів на журналістів

До з'ясування його долі і звільнення у разі полону закликали правозахисні і журналістські співтовариства: Національна спілка журналістів України, «Репортери без кордонів», Комітет захисту журналістів (США), «Міжнародна амністія».

Васін співпрацював з низкою українських ЗМІ: «Зеркалом недели. Украина», «Украинской неделей» і проектом Радіо Свобода «Радио Донбасс.Реалии».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-