СБУ поновила дозволи на в'їзд двом раніше видвореним іспанським журналістам

СБУ поновила дозволи на в'їзд двом раніше видвореним іспанським журналістам

Укрінформ
СБУ відкрила в'їзд в Україну іспанським журналістам Антоніо Памплієзі та Мануелю Анхелю Састре, раніше забороний через загрозу національній безпеці.

Про це повідомила у Facebook речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Дослухаючись до численних звернень представників журналістського цеху, ми відкрили в'їзд в Україну іспанським журналістам Антоніо Памплієзі та Мануелю Анхелю Састре", - написала вона. 

Водночас Гітлянська наголосила, що за наявності законних підстав, у разі підозри щодо загрози національній безпеці, СБУ й надалі вживатиме таких обмежувальних заходів, у тому числі й щодо журналістів. 

"Треба усвідомлювати, що проти України вже четвертий рік ведеться інформаційна війна, для цього залучаються величезні фінансові та людські ресурси. Легко спрогнозувати, що антиукраїнська кампанія Росії й надалі ставатиме усе більш агресивною, і ми будемо на це відповідно реагувати", - заявила речниця спецслужби. 

Читайте також: Журналісти просять розслідувати випадки нападів на представників преси

Як повідомлялося, іспанські журналісти-фрілансери Антоніо Памплієга та Мануель Анхель Састре прибули в аеропорт Києва 24 серпня, де їм було повідомлено про заборону в'їзду через загрозу національній безпеці. 25 серпня їх видворили з країни. 

Речник СБУ Олена Гітлянська пояснила, що журналістам заборонили в'їзд до 2020 року за діяльність, яка "суперечить національним інтересам України".

Ця заборона спричинила обурення з боку журналістських організацій Іспанії.

Міністерство інформполітики України направило звернення у силові органи, включаючи СБУ, з проханням надати детальне роз’яснення щодо причин заборони іспанським журналістам на в'їзд до України до 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-