13 жовтня: народний календар і астровісник

13 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні святителя Михаїла; пильнуйте крокодила і шукайте фею.

Сьогодні православні християни вшановують пам’ять Святителя Михаїла, Першого митрополита Київського. Достеменних історичних фактів про святого фактично немає. Рік його народження невідомий, а роком смерті називають 1145. Національність митрополита теж невідома – утім, більшість схиляється до того, що релігійний діяч був греком. По прибутті в 1130 році до Києва Михаїл активно зайнявся справами і майже одразу вступив у конфлікт з місцевою владою, адже брав активну участь не тільки в релігійному житті громади, але й у політичному. Він намагався бути посередником у міжкнязівських конфліктах, але невдало: його звинувачували в упередженості. Церква вважає Святителя Михаїла «правою рукою» св. рівноапостольного князя Володимира у справі хрещення Русі та своїм першим очільником. Він став першим митрополитом, прославленим у лику святих. Ім’ям Святителя Михаїла, Першого митрополита Київського, названо відомий київський храм, що на території Олександрівської лікарні.

Прикмети дня такі: сова кричить – до холоду, а грак відлетів – чекай снігу.

З іменинами вітайте Григорія, Михайла, Петра, Олександра і Олександру.

Сьогодні 23-ій місячний день. Його символ – справжня потвора – чорний двоголовий… ні, не орел – крокодил, а камінь – топаз. Спадає місяць, зменшуються дні, ночі стають все довшими і темнішими. Настають часи Гекати – тьмяної енергетики, що підштовхує до необдуманих слів і вчинків. Справжній ренесанс для любителів підживитися чужою енергетикою. Один із найгірших днів для бізнесу. Конкуренти дихають у спину, плетуть інтриги, псевдодрузі готові поставити підніжку, заздрісники дряпають знизу, а ті, хто вгорі – давлять зверхністю і авторитетом. Існує високий ризик обману. Відпочинок цього дня просто неприпустимий – маєте чимось зайняти себе: руки, очі, мізки… Що-небудь аби лихе не лізло в голову. Женіть апатію геть, читайте молитви і мерщій до церкви! Це не для вас? Тоді на крайній випадок можете потанцювати. До речі, за два тижні в КМДА відбудеться справжнісінький Віденський бал. Ну, тут вже одне з двох: або квиток купувати, або фею шукати…

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1882 році: -4,7; а найтеплішим у 2014 – +23,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-