Українські лікарі прибули до РФ - вимагатимуть, щоб їх пустили до Павла Гриба

Українські лікарі прибули до РФ - вимагатимуть, щоб їх пустили до Павла Гриба

Укрінформ
Українські лікарі прибули до Російської Федерації, щоб обстежити громадянина України, 19-річного Павла Гриба, який наприкінці серпня був викрадений з території Білорусі та зараз утримується в СІЗО у Краснодарі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

 "Українські лікарі прибули до Російської Федерації, щоб обстежити громадянина України Павла Гриба, який утримується в СІЗО у Краснодарі", - йдеться у повідомленні.

19-річний українець Павло Гриб, який наприкінці серпня був викрадений з території Білорусі та вивезений у Росію, уже більше місяця утримується у СІЗО міста Краснодар та позбавлений надання необхідної йому медичної допомоги.

У зв'язку з незадовільним станом здоров'я Павла Гриба та не отриманням ним необхідних ліків, Україна багато разів зверталася до російської сторони з проханням допустити до затриманого українських лікарів.

Міністерство охорони здоров’я України визначило фахівців, котрі з 12 по 15 жовтня мають провести медичний огляд громадянина України Павла Гриба, надати інформацію про актуальний стан здоров'я юнака та рекомендовані йому лікарські засоби.

Наразі, незважаючи на численні звернення Генерального консульства України в Ростові-на-Дону та позицію Європейського суду з прав людини щодо необхідності допустити українських медиків до Павла Гриба, погодження від російської сторони отримано не було.

Читайте також: Росія повинна негайно звільнити Павла Гриба - представництво ЄС в Україні

З метою недопущення погіршення стану здоров'я юнака, було прийняте рішення відрядити українських лікарів до Росії і вимагати невідкладно надати їм можливість провести обстеження затриманого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-