Афера з

Афера з "Повітряним експресом": держава відсудила 94 мільйони кредиту

Укрінформ
З комерційної структури на користь держави стягнуто понад 94 млн гривень кредитних коштів, залучених під державні гарантії для реалізації проекту «Повітряний експрес».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Як зазначається, у 2011 році Експортно-імпортний банк Китаю під державні гарантії надав Державному підприємству «Дирекція з будівництва та управління національного проекту «Повітряний експрес» та інших інфраструктурних об'єктів Київського регіону» кредит у сумі 372 млн доларів США для реалізації національного проекту «Повітряний експрес», що передбачав створення швидкісного пасажирського сполучення між станцією «Київ-Пасажирський» і міжнародним аеропортом «Бориспіль». Однак будівництво не проводилось, а частину коштів, виділених на цей проект, державне підприємство у 2014 році використало не за цільовим призначенням. Зокрема, 82 млн грн були незаконно перераховані на рахунки комерційної структури на підставі договору про залучення коштів на умовах депозитного вкладу.

У 2016 році цей договір у судовому порядку визнано недійсним. Однак внесок у розмірі 82 млн грн комерційна структура державі не повернула та продовжила користуватися ним.

Читайте також: НАБУ перевіряє проекти нацагентства Каськіва, вже є затриманий

У цьому зв'язку прокуратура Києва у серпні 2017 року звернулась до суду з позовом про примусове стягнення з цієї структури понад 94 млн гривень, з яких майже 82 млн грн - це кредитні кошти, а ще 12 млн гривень - проценти за користування ними.

Господарським судом Дніпропетровської області 10 жовтня позов задоволено у повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-