Путін заднім числом узаконив діяльність

Путін заднім числом узаконив діяльність "вагнерівців" – Грицак

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін відразу після брифінгу Служби Безпеки України 7 жовтня змінив "Положення про порядок проходження військової служби", щоб заднім числом узаконити діяльність іноземців у приватній військовій компанії "Вагнера".

Про це заявив на брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виявляється, Росія пильно стежить за брифінгами, які проводить Служба безпеки України. Минулий наш брифінг відбувся 7 жовтня, під час якого ми розповіли, що нами встановлено 1587 членів ПВК "Вагнера". Це було в суботу, після обіду...  Звертаю вашу увагу, що вже наступного дня, в неділю, президент Російської Федерації підписує указ про внесення змін до "Положення про порядок проходження військової служби",  який легалізує залучення громадян інших країн не тільки під час військового стану або збройного конфлікту, як це було до цього, але й для виконання завдань з підтримки міжнародного миру за межами території Російської Федерації", - сказав Грицак.

У цьому контексті він зазначив, що приватна військова компанія "Вагнера" - це установа прикриття для фактично діючого підрозділу спецпризначення збройних сил Російської Федерації.

Читайте також: СБУ назвала усіх "вагнерівців" на фото з Путіним у Кремлі

"Ми це (внесення змін до "Положення..." - ред.) розцінюємо як намагання заднім числом узаконити діяльність іноземців у приватній військовій компанії "Вагнера", їхні вбивства, їхні злочини на території України, а також Сирії", - підкреслив голова СБУ.

Він нагадав, що серед членів ПВК "Вагнера" є багато громадян не тільки РФ та України, а також інших держав. "У нас є доволі багато даних про їхні злочини, вчинені як на території України, так і на території Сирії", - повідомив Грицак. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-