В Україні пройде флешмоб до Всесвітнього дня паліативної допомоги

В Україні пройде флешмоб до Всесвітнього дня паліативної допомоги

PR
Укрінформ
В Україні 14-15 жовтня відбудеться флешмоб на підтримку невиліковно хворих  #Капелюха на вуха, з нагоди Всесвітнього дня паліативної допомоги.

Про це на прес-конференції в арт-хабі Укрінформу розповіла менеджер програмної ініціативи "Громадське здоров'я" Міжнародного фонду "Відродження" Ксенія Шаповал.

"Жовтень це місяць, коли відзначається Всесвітній день паліативної допомоги. В першу чергу, це акція #Капелюха на вуха, яка відзначається щорічно, і вже другий рік в Україні за ініціативи міжнародної мережі дитячої паліативної допомоги", - сказала Шаповал.

Організатори акції запрошують всіх небайдужих приєднатися до флешмобу. Для цього потрібно вдягти веселого капелюха, та зробити селфі і розмістити його в Instagram або мережі Facebook з хеш-тегом #Капелюха на вуха. Акція покликана привернути увагу громад до потреб паліативних пацієнтів та до необхідності створення доступної та якісної паліативної допомоги в Україні.

Наразі в Україні, за словам Шаповал, налічується до 500 тисяч пацієнтів, якім необхідна паліативна допомога, з них 17 тисяч дітей. Однією з проблем фахівці називають обмежений доступ хворих до адекватного знеболювального, відсутність мережі закладів, де має надаватися як медична, так і психосоціальна допомога, людям, що мають невиліковні захворювання чи знаходяться в термінальній стадії.

Читайте також: За два роки три тисячі паліативних пацієнтів отримали юридичну допомогу

Також протягом жовтня в Україні відбудуться інші заходи, присвячені проблемі паліативної допомоги. Зокрема, планується проведення наукових та медичних конференцій для лікарів та медичних працівників про основи надання паліативної допомоги чи правил призначення сильнодіючих засобів, освітні заходи в регіонах, консультації правозахисних організацій щодо юридичних аспектів надання цього виду медичної допомоги. Також проводитимуться арт-проекти, зокрема в Миколаєві відбудеться театральна постановка п'єси "Оскар і рожева пані". Днями спектакль "Оскар і рожева пані" пройшов на території Михайлівського монастиря в Києві.

Паліативна  допомога - це підхід, який дозволяє поліпшити якість життя пацієнта та їхніх сімей, які зіткнулися з проблемою смертельних захворювань, шляхом запобігання і полегшення страждань пацієнта, лікування фізичних симптомів, надання психосоціальної та духовної підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-