Посол України в Румунії розповів про головну мету закону про освіту

Посол України в Румунії розповів про головну мету закону про освіту

Укрінформ
Підписаний президентом України Закон "Про освіту" не був спрямований проти національних меншин, а головна його мета полягає в реформуванні всієї системи освіти.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний посол України в Румунії Олександр Баньков в інтерв'ю румунському виданню Romania Libera.

«Сам закон не спрямований проти національних меншин. Документ був прийнятий з метою реформування всієї системи освіти в Україні. Необхідність проведення загальної реформи освітньої системи давно назріла. У багатьох учнів, які не вивчали українську мову, не було необхідної підготовки для подальшого професійного зростання», - зазначив дипломат.

За його словами, вища освіта в Україні ведеться українською мовою, а при вступі до вишів учням необхідна відповідна підготовка, щоб надати їм рівні умови для успішної здачі іспитів і подальшого навчання.

Читайте також: Закон про освіту: розгляд претензій Угорщини призначили в ЄС на 16 жовтня – ЗМІ

Дипломат підкреслив при цьому, що українське законодавство сьогодні дозволяє відкривати приватні навчальні заклади, в тому числі і виші, де викладання може вестися будь-якою мовою, включаючи румунську, додатково вивчаючи при цьому українську мову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-