Київська служба зайнятості за час АТО працевлаштувала 874 військовослужбовців

Київська служба зайнятості за час АТО працевлаштувала 874 військовослужбовців

Укрінформ
За час проведення антитерористичної операції до столичної служби зайнятості звернулося 2717 військовослужбовців, з них 874 вже працевлаштовано. 

Про це Укрінформ повідомили у Київському міському центрі зайнятості (КМЦЗ). 

"За весь час проведення антитерористичної операції до столичної служби зайнятості звернулося 2717 військовослужбовців, з них 874 було працевлаштовано та відкрили власну справу 140 осіб", - зазначили у службі зайнятості. 

Також за весь період  проведення антитерористичної операції на професійне навчання було направлено 401 учасника АТО та працевлаштовано після навчання 133 особи. 

Зокрема, станом на 1 жовтня цього року на обліку у столичній службі зайнятості перебуває 536 військовослужбовців, а на професійне навчання направлено 159 осіб.

Як повідомили у КМЦЗ, на сьогоднішній день держава приділяє значну увагу питанню соціальної адаптації демобілізованих учасників АТО. Столична служба зайнятості, активно працюючи із демобілізованими воїнами, постійно удосконалює свої форми роботи у цьому напрямку.

Так, у минулому році Київський міський центр зайнятості організував, вперше, зустріч у форматі World Cafe, щоб розширити знання демобілізованих учасників АТО у сфері відкриття власного бізнесу. 

"Це стало дуже корисною практикою адже кожен учасник мав змогу поспілкуватися із запрошеними спікерами такими, як: фахівці з реєстрації та реструктуризації бізнесу, громадські діячі, представники банку та ін., у неформальній обстановці,  задати питання та отримати відповіді, які допоможуть в організації власної справи", - зауважили у КМЦЗ. 

Читайте також: Служба зайнятості допомогла влаштувати 158 безробітних у "Київхліб"

Також, фахівці столичної служби зайнятості  постійно проводять інформаційні заходи - семінари, презентації роботодавця, міні-ярмарки вакансій спрямовані на адаптацію військовослужбовців, психологічну підтримку, навчання по самопрезентації та ознайомлення з вільними вакансіями роботодавців міста.

"Служба зайнятості і надалі буде проводити подібні заходи та запрошувати до спільної роботи громадські організації і соціальні служби, адже напружена соціально-політична ситуація на Сході нашої держави - причина психологічної напруги та підвищеного рівня тривожності громадян, а особливо учасників АТО", - додали у службі зайнятості. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-