Справу про

Справу про "викрадення" нардепа Гончаренка передали до суду

Укрінформ
Слідчі прокуратури Одещини завершили досудове розслідування стосовно двох підозрюваних у підготовці викрадення народного депутата України Олексія Гончаренка і замаху на заподіяння йому тілесних ушкоджень у зв’язку з його громадською діяльністю.

Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури. 

"Прокуратура Одеської області передала до Суворовського райсуду обвинувальний акт щодо двох осіб, в тому числі депутата Лиманської райради Одещини, яким інкримінують викрадення народного депутата України Олексія Гончаренка, замах на заподіяння йому тілесних ушкоджень у зв’язку з його громадською діяльністю, а також організацію друку забороненої літератури", - зазначили в прокуратурі.

Крім того, зараз триває розгляд у суді обвинувального акту стосовно ще одного фігуранта справи, причетного до діяльності друкарні з випуску незаконної друкованої продукції.

Читайте також: Суд залишив у СІЗО замовника викрадення депутата Гончаренка

Як повідомлялося, слідчі прокуратури Одещини і співробітники Управління Служби безпеки України в області викрили трьох осіб, які на початку 2017 року організували на території Одеси випуск буклетів, зміст яких був спрямований на розпалювання національної ворожнечі та приниження національної честі і гідності.

У ході розслідування правоохоронці отримали дані про планування двома чоловіками викрадення народного депутата України і їх наміри спричинити йому тілесні ушкодження.

23 лютого поточного року проведено спецоперацію, під час якої правоохоронці організували імітацію викрадення депутата. У подальшому правоохоронці попередили завдання йому тяжких тілесних ушкоджень і затримали групу зловмисників.

23 лютого Одеська облпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо організації викрадення народного депутата Гончаренка з метою заподіяння йому тяжких тілесних ушкоджень. Слідчі оголосили трьом затриманим підозри у скоєні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 346 (умисне заподіяння народному депутату тяжких тілесних ушкоджень) і ч.1 ст.161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті) Кримінального кодексу України.

Замовником викрадення Гончаренка у прокуратурі вважають голову депутатської фракції Опозиційного блоку Лиманської райради Одеської області Олександра Кушнарьова, син якого загинув 2 травня 2014 року під час пожежі в Будинку профспілок в Одесі. Ще одним підозрюваним виявився генерал-лейтенант у відставці Анатолій Слободяник.

У квітні-травні суди першої та другої інстанцій продовжували терміни перебування під вартою післідних Слободяника і Кушнарьова. Однак 26 червня Апеляційний суд Одеської області виніс ухвалу - змінити запобіжний захід Слободянику. Підсудного випустили з СІЗО під домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-