10 жовтня: народний календар і астровісник

10 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Калістрата; банан супроти яблука і вдача на боці сміливого.

Сьогодні мученика Калістрата. Цей святий був військовим, так само як і його батько і дід. Він загинув мученицькою смертю разом із своїми солдатами, яких він навернув до християнства.

Цими днями знімали з дерев останні зимові сорти яблук. Щоправда, подібні сорти з’явились не так давно, десь 100 років тому, з розвитком селекційної справи. Яблука як яблука, а Україна цього року побила всі рекорди з імпорту бананів. До трійки лідерів-імпортерів входить Еквадор, Коста-Ріка і Колумбія. Приміром, поставки лише з Колумбії у порівнянні з минулорічними виросли у 32 рази! До речі, всі банани потрапляють до нас абсолютно зеленими. Під час транспортування їх тримають при температурі приблизно +13, а вже тут піддають газації аби запустити процес дозрівання. Банани поміщають в ізольовану камеру з температурою +18-20. Потім камера заповнюється сумішшю азоту (95%) і етилену (5%). Добова витримка в газовій камері запускає процес дозрівання, і після зберігання протягом 3-7 діб за звичайної температури, банани потрапляють у торговельні мережі. Чим відрізняється зелений банан від стиглого? Зелений – це крохмаль, а стиглий – цукор. Крохмаль ферментується в товстому кишківнику, і це може викликати не дуже приємні відчуття. Натомість цукор засвоюється без проблем. Банани – одні з кращих гастропротекторів. Серед любителів бананів немає хворих на виразку шлунку. Хто любить досліди – може зробити такий експеримент. Візьміть зелений банан і покладіть його в пакет зі стиглими яблуками чи грушами. Через декілька днів банан достигне завдяки етилену, який виділяють стиглі фрукти. 

З Днем Ангела вітайте Петра, Дмитра, Германа, Михайла, Марка, Гната.

Нині 20-ий місячний день. Попри пасивну енергетику – чудовий і перспективний для багатьох справ, крім рутинних. В цей час маємо відчувати прилив нових сил і енергії, що спонукатиме нас до дій. Коли ж ні – це свідчить про проблеми з астральним тілом.  Рекомендується починати будь-які важливі справи. День особливо успішний для цілеспрямованих і наполегливих людей, які знають чого хочуть. Тож якщо вам довго не відчиняли певні двері, не реагуючи на ваш хоч і нетерплячий, але все ж ввічливий стукіт – беріть таран і штурмуйте. Жодного сумніву – фортеця здасться.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1899 році:  -1,8; а найтеплішим у 1907 – +23,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-