У Києві вручили

У Києві вручили "нобелівку для вчителів"

Укрінформ
У Києві відбулася церемонія вручення національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2017, відомої у світі як "Нобелівська" премія для вчителів.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Лауреатом премії став 71-річний Паул Пшенічка, вчитель фізики та астрономії у Чернівецькому ліцеї №1. Ще у 1991 році він створив для обдарованих учнів наукове товариство "Квазар", члени якого реалізували понад 150 дослідницьких проектів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що переможець отримає 100 000 гривень, рік безкоштовного підвищення кваліфікації та поїздку на Global Education and Skills Forum 2018 в Дубай.

Читайте також: Порошенко подякував учителям за безцінний внесок у майбутнє

Серед п'ятірки лідерів також були Наталя Гладких, яка працює з дітьми з вадами зору у київській спеціалізованій школі "Надія"; Вікторія Биркович, вчителька початкових класів в Ужгородському економічному ліцеї, впроваджує інтегрований курс "Культура добросусідства"; Владислав Качур, учитель англійської та німецької мов у Вінницькій гімназії №6, який розробив електронні посібники з країнознавства та використовує елементи гейміфікації на уроках англійської; Тетяна Веркалець, вчителька історії у полтавському навчально-виховному комплекті №16, яка перетворила кабінет історії на творчу лабораторію і заснувала клуб "Дебати".

Global Teacher Prize - це світовий конкурс учителів, які зробили видатний внесок у професію. Премію засновано, щоб підкреслити важливість педагогів та їхній внесок у суспільство. Будь-хто міг номінувати свого вчителя на здобуття премії. Переможця визначало журі, а глядачі - переможця глядацьких симпатій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-