Геращенко хоче, щоб нардепи компенсували пошкоджені мікрофони

Геращенко хоче, щоб нардепи компенсували пошкоджені мікрофони

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко виступає за компенсацію депутатами збитків при пошкодженні мікрофонів на пленарному засіданні 5 жовтня під час розгляду законопроектів щодо Донбасу.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу “112 Україна”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Депутати, я так розумію, можуть собі дозволити сплатити ці мікрофони, які вони зламали в Верховній Раді України, і нехай ці гроші заощаджені підуть на більш важливі речі. Якщо кожний буде дозволяти собі ставитися до державного майна як до свого і підходити в прямому ефірі відкочувати мікрофон, тому, що йому просто не хочеться, щоб продовжувалось засідання, то ми так далеко зайдемо”, - зазначила Геращенко.

Також вона підкреслила, що за Регламентом комітет Ради повинен розглянути і дії депутатів, що спричинили пошкодження мікрофонів, і запалювання димової шашки в сесійній залі в п’ятницю.

 Як повідомлялося, під час блокування президії парламенту 5 жовтня під час розгляду законопроекту про визнання Росії країною-агресором був зламаний мікрофон головуючої на тому засіданні Геращенко. Окрім того, був зламаний мікрофон в урядовій ложі під час виступу секретаря Ради національної безпеки й оборони Олександра Турчинова.

Читайте також: Ірина Луценко переконана, що США не затягуватимуть надання летальної зброї

У п’ятницю під час продовження розгляду цього законопроекту сталася бійка, а після цього присутні побачили дим і відчули їдкий запах. Позафракційний депутат Юрій Левченко заявив, що димова шашка була запалена ним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-