Головний синоптик сказав, які області накриє циклонічний вихор

Головний синоптик сказав, які області накриє циклонічний вихор

Укрінформ
Активний циклонічний вихор найбільше вразить Волинську, Рівненську, Львівську, Хмельницьку та Тернопільську області.

Про це директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда сказав на засіданні в ДСНС міжвідомчого оперативного штабу щодо погіршення стану погодних умов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші прогнози - зона посилення вітру розповсюдиться із Заходу. Території найбільш уразливі вітру - Волинська, Рівненська, Львівська, Хмельницька та Тернопільська області. Дещо менша - до 25 м/с -  це Закарпатська, Франківська і Чернівецька області", - зазначив Кульбіда.

Вранці 6 жовтня посилення швидкості вітру очікується на території Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Вінницької, Полтавської областей до 19 - 24 м/с.

За словами директор Укргідрометцентру, оцінки показали, що це буде не дуже значний за площею, але надзвичайно активний вихор, який з дуже великою швидкістю близько 100 км на годину переміщується у Східному напрямку через території Німеччини, Польщі, Литви, Білорусі.

Читайте також: Зубко закликає почати роботу штабів для попередження наслідків негоди

Укргідрометцентр оголосив штормове попередження, в якому зазначив, що ввечері 5 жовтня і в ночі 6 жовтня у західних областях України очікується посилення вітру до критеріїв стихійного явища - це 25-30 м/с.

Він повідомив, що циклон утворився на схід від Великої Британії над морем. "Активний циклонічний вихор став дещо несподіваним для нас. Ми очікували його утворення, але не таким активним", - зауважив Кульбіда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-