Двом

Двом "беркутівцям" повідомили про підозру у розгоні Майдану

Укрінформ
Генпрокуратура повідомила про підозру колишнім командиру взводу та міліціонеру ПМОП «Беркут» у розгоні «студентського Майдану». 

Про це інформує прес-служба відомства. 

У прокуратурі зазначили, що повідомили про підозру колишньому міліціонеру 1 відділення взводу №2 оперативної роти №1 підрозділу міліції особливого призначення «Беркут» при ГУМВС України в м. Києві у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувались насильством, на виконання злочинного наказу. Прокуратура направила до суду клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Також повідомили про підозру колишньому командиру взводу № 2 оперативної роти №4 ПМОП «Беркут» при ГУМВС України в м. Києві (на даний час командиру взводу Полку поліції особливого призначення №1 ГУ НП України в місті Києві), у перевищенні влади та службових повноважень, вчинених групою осіб, що супроводжувались насильством із застосуванням спеціальних засобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілих, діями за відсутності ознак катування та незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб, із застосуванням фізичного насильства.

Читайте також: Горбатюк стверджує, що МВС не допомагає розслідуванню справ Майдану

Досудове розслідування щодо встановлення організаторів та виконавців злочинів, вчинених під час цих подій, триває.

Як повідомлялося, Департамент спеціальних розслідувань проводить розслідування за фактом перешкоджання проведенню зборів та мітингів у ніч із 29 на 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-