У Міноборони заперечують, що отримали досить грошей на арсенали

У Міноборони заперечують, що отримали досить грошей на арсенали

Укрінформ
На початок 2017 року загальний обсяг недофінансування програми живучості складів та утримання боєприпасів становив 552, 2 млн грн.

Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питань безпеки і оборони заявив перший заступник міністра оборони Ігор Павловський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На початок 2017 року загальний обсяг недофінансування щодо утримання боєзапасу становив 552,2 млн грн. У свою чергу, це не дало змогу виконати ряд основних заходів у попередні роки, тобто дообладнати периметри, відновити сховища, пожежні депо тощо", - сказав Павловський.

За його словами, відповідно до постанови, на це в 2017 році передбачалося виділення ресурсу на 2017 рік у розмірі 41,3 млн грн. "Вперше з 1995 року у відповідності до рішення, прийнятого начальником Генштабу і міністром оборони України, фінансовий ресурс був збільшений до 92,3 млн грн. В червні поточного року за рахунок перерозподілу видатків програми утилізації додатково виділено 6,7 млн грн. Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України після тих подій, які були в Балаклії, з резервного фонду були виділені кошти у розмірі 199 млн 800 тис. грн. Таким чином, загальний обсяг фінансування на програму живучості (складів - ред.) у 2017 році становив 298,9 млн грн: загальний фонд - близько 99 млн грн, і резервний фонд - понад 199 млн", - додав заступник міністра оборони.

Читайте також: Склади боєприпасів у Калинівці перевіряли тричі цього року - Пашинський

Водночас, Павловський поінформував, що "фактично кошти з резервного фонду на рахунок військових частин почали надходити в кінці липня цього року", а на сьогодні "надійшло відповідно до помісячного розпису 91 млн грн". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-