Калинівка: Парубій доручив Комітету ВР допомогти з розслідуванням

Калинівка: Парубій доручив Комітету ВР допомогти з розслідуванням

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав Комітет парламенту з питань нацбезпеки і оборони надати оцінку вибухам на складі боєприпасів у Калинівці.

Про це він заявив у понеділок під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минулого тижня відбулася надзвичайна подія - вибухи на військовому складі поблизу Калинівки на Вінничині. Вибухи у Калинівці - суттєвий удар по обороноздатності воюючої країни і, на жаль, за останній час це не перша подібна катастрофа у місцях, де зберігаються боєприпаси... Доручаю Комітету з питань нацбезпеки і оборони долучитися до розслідування цих вибухів і дати свою оцінку», - сказав Парубій.

Як відомо, увечері 26 вересня на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тис. місцевих жителів. Вибухи припинилися вранці 28 вересня, а вже після обіду рятувальники завершили розчищати територію в районі арсеналу від вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: Заборону польотів над Калинівкою продовжили до 9 жовтня

Станом на ранок 2 жовтня зведеним піротехнічним загоном ДСНС України обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 12,6 тис. га території, продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів. Усього з початку виконання робіт отримано 313 заявок, виконано – 309, виявлено та вилучено 547 вибухонебезпечних предметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-