В Україну надійшла перша партія препаратів замісної терапії

В Україну надійшла перша партія препаратів замісної терапії

Укрінформ
В Україну надійшла перша партія препаратів замісної підтримувальної терапії, закуплених за кошти державного бюджету.

Про це повідомляє прес-служба Центру громадського здоров'я МОЗ України.

"Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28 вересня 2017 року № 1184 затверджено розподіл першої партії препаратів замісної підтримувальної терапії, закуплених за кошти державного бюджету на 2016 рік, найближчим часом препарати поставлятимуть до регіонів", - йдеться у повідомленні.

Поставки препаратів замісної підтримувальної терапії відбуватимуться частинами, забезпечать безперервність лікування всім наявним пацієнтам та орієнтовне розширення програми на близько 1000 людей.

Читайте також: Порошенко хоче почути думки лікарів про медреформу

Таким чином, країна виконала зобов'язання перед міжнародною донорською спільнотою щодо забезпечення лікування пацієнтів програми замісної підтримувальної терапії за кошти державного бюджету.

Сьогодні Україна є єдиною країною в регіоні Східної Європи та Центральної Азії, де програма замісної підтримувальної терапії реалізується за рахунок коштів державного бюджету.

Наприкінці 2016 року було прийнято рішення про виділення з державного бюджету 13 млн грн для закупівлі препаратів замісної підтримувальної терапії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-