На складах у Калинівці міг спрацювати детонатор - Луценко

На складах у Калинівці міг спрацювати детонатор - Луценко

Відео
Укрінформ
Слідчі розглядають версію про диверсію із закладанням детонатора на складі боєприпасів у Калинівці.

Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко в телеефірі. Запис виступу глави ГПУ опублікувала в Facebook його прес-секретар Лариса Сарган.

«У Калинівці ми не маємо жодних доказів того, що був безпілотний апарат, але ми маємо всі наявні факти про ймовірно, поки це версія, закладений детонатор», - сказав Луценко.

За його словами, всі останні вибухи на військових складах в Україні є наслідком військових дій, які веде проти української військової інфраструктури РФ.

Читайте також: Після Калинівки: Гройсман доручив якнайшвидше відновити постраждалі райони

"У нас було об'єктивне розслідування ситуації в Сватове. Заступник начальника Генштабу, який відповідав за це, був звільнений. Ще близько 80 керівників різних відомств, різних напрямків Міноборони і Генштабу були звільнені. Але це не дало результатів", - зазначив генпрокурор.

Луценко підкреслив, що необхідного ефекту немає тому, що вибухи влаштували диверсанти з РФ.

"Ми схильні вважати, що всі останні вибухи є частиною військових дій РФ... Ми бачимо певні ознаки диверсії. По вибухах в Балаклії ми встановили переліт через українсько-російський кордон безпілотного літального апарату, який скинув термобаричні заряди, які стали причиною вибуху під Балаклією. Отже, це диверсія Російської Федерації, яка знищує нашу військову інфраструктуру ", - заявив керівник ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-