Справа Насірова: суд переніс розгляд про “дедлайн” ознайомлення з документами

Справа Насірова: суд переніс розгляд про “дедлайн” ознайомлення з документами

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва оголосив перерву до 2 жовтня у розгляді клопотання САП про встановлення підозрюваному голові Державної фіскальної служби Роману Насірову строків на ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.

Відповідне рішення у п'ятницю, 29 вересня, оголосив суддя Олександр Бобровник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, адвокати Насірова подали до суду клопотання щодо перенесення судового засідання на іншу дату. За словами адвоката Миколи Лисака, захисникам відстороненого голови ДФС лише увечері 28 вересня стало відомо про судове засідання із розгляду клопотання про встановлення Насірову строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, а тому їм потрібно більше часу на ознайомлення з цим клопотанням.

"Суд ухвалив оголосити перерву до 2 жовтня на 11:00", - сказав Бобровник.

Сам Насіров у коментарі журналістам після засідання заявив, що вже вивчив 130 томів кримінальної справи проти нього.

Водночас у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі просять суд обмежити Насіроку строк ознайомлення з матеріалами 12-им жовтня цього року.

Читайте також: Насіров ніяк не дочитає свою справу: лишилося 110 томів

Як повідомлялося, 2 березня детективи НАБУ вручили підозру Насірову у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що впродовж 2015-2016 років Насіров, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ " Надра Геоцентр", що спричинило державі шкоду близько 2 млрд грн.

7 березня суд заарештував Насірова на два місяці з правом внесення застави у 100 млн грн. 16 березня його звільнили з Лук'янівського СІЗО після внесення застави. Пізніше запобіжний захід продовжили.

28 липня в НАБУ заявили про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно Насірова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-