Лавринович може втекти з України - ГПУ

Лавринович може втекти з України - ГПУ

Укрінформ
Екс-міністр юстиції України Олександр Лавринович, якого вчора випустили із СІЗО, може втекти з країни.

Про це заявив старший прокурор Генпрокуратури Олексій Донський, повідомляє Громадське радіо.

"Ми неодноразово підкреслювали наявність ризику втечі Лавриновича. Особливо враховуючи факт, що троє підозрюваних у цій справі вже втекли. Я говорю про Богатиря та Януковича. Ризик втечі є дуже високим. Тому усю відповідальність за можливу втечу Лавриновича або перешкоджання в інший спосіб буде нести ця колегія суддів. Ми зробили все від нас залежне", - зазначив він.

Донський засудив вчорашнє рішення Апеляційного суду Києва, яке дозволяє Лавриновичу вийти на свободу із СІЗО.

"Ми вважаємо, що ті докази, які у нас зібрані, підтверджують підозри. Тому рішення Печерського суду мало бути залишено в силі. Це з точки зору закону та доказів. Але головна суддя вже раніше відпустила беркутівця, який потім втік. Через це наш департамент вніс її до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Також був відпущений ще один співробітник "Беркуту", який більше 1,5 року знаходився в розшуку. Тому від неї ми могли очікувати різних речей", - додав він.

Донський також зазначив, що не бачив рішення суду. "Ми не бачили рішення та пояснення, але вважаємо його просто ганебним. Як тільки побачимо мотивацію, зможемо далі коментувати", - наголосив прокурор.

Читайте також: Суд відпустив Лавриновича з-під арешту

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу захисту екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича на його арешт.

Печерський районний суд 15 вересня обрав екс-міністру юстиції Лавриновичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без альтернативи внесення застави.

Лавриновичу інкримінують вчинення злочину за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій). Колишньому міністру юстиції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років.

За версією слідства, у 2010 році тодішній міністр юстиції Лавринович дав дозвіл на офіційне опублікування Конституції попередньої редакції, яка розширила повноваження президента. Зробив він це в обхід голосування у парламенті. У прокуратурі кваліфікували цей факт як захоплення влади. Таку ж підозру висунули й екс-президенту України Віктору Януковичу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-