На Рівненщині добудують телевежу заввишки 110 метрів

На Рівненщині добудують телевежу заввишки 110 метрів

Укрінформ
Монтаж радіотелепередавальної станції (РТС) у селі Копань Демидівського району Рівненської області, яка тривалий час залишалася недобудованою, буде завершено найближчим часом.

Це питання було внесено до пріоритетів діяльності комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення, що створена при Міністерстві інформаційної політики, повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. 

"Концерн РРТ відновить монтаж вежі, висота якої нині становить 70 м. Після завершення монтажних робіт щогла сягне 110 м, що значно розширить територію розповсюдження сигналу радіостанцій Суспільного мовлення. Будівництво телевежі в прикордонній області є стратегічним проектом. Після обговорення питання на комісії концерн РРТ взяв на себе зобов'язання до кінця року завершити її монтаж", - заявив член Нацради Сергій Костинський.

Він також зазначив, що місцеві мовники звернуться до Нацради за прорахунком нових частот. Таким чином, дефіцит українського мовлення в цій частині регіону найближчим часом буде ліквідовано

Читайте також: МІП проаналізував стан українського мовлення в Новоайдарі на Луганщині

Про те, що завершення будівництва телевежі затримується вже декілька років, членів Національної ради поінформувало керівництво області під час виїзного засідання регулятора в Рівному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-