Фріз: Ймовірна причина вибуху в Калинівці - зовнішній фактор

Фріз: Ймовірна причина вибуху в Калинівці - зовнішній фактор

Укрінформ
Причиною чергового вибуху на артилерійському складі Збройних сил, цього разу - поблизу с.Калинівки Вінницької області, ймовірно, є зовнішній фактор.

Про це розповіла Укрінформу народний депутат, член Комітету з питань національної безпеки та оборони Ірина Фріз (фракція "Блок Петра Порошенка").

«Я вважаю, що з огляду на те, що це вже черговий вибух на складах ЗСУ, ми можемо непрямо говорити про те, що є можливість зовнішнього фактору», - заявила Фріз.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня ввечері у селі Калинівка на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. За попередньою інформацією, травмовано двох осіб. Із зони можливого ураження евакуйовано понад 30 тисяч осіб.

Читайте також: Огляд з дрона показав, що 70% арсеналу в Калинівці не постраждало - Генштаб

На цей час на території військового складу спостерігається пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі перекрито рух усіх видів транспорту, зокрема автотранспорту на дорозі Житомир - Могилів-Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівки.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання 16 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-