Цигикал обговорив із Мінгареллі інтегроване  управління кордонами

Цигикал обговорив із Мінгареллі інтегроване управління кордонами

Укрінформ
Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал обговорив з головою Представництва ЄС в Україні Хьюгом Мінгареллі реформування прикордонного відомства, зокрема створення міжвідомчого координаційного органу суб'єктів інтегрованого управління кордонами.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Прикордонне відомство наразі працює над узгодженням питання створення міжвідомчого координаційного органу, який буде поєднувати усіх суб'єктів інтегрованого управління кордонами та скеровуватись повноважною особою на рівні міністра або віце-прем'єр-міністра України", - зазначив Цигикал.

Він звернув увагу на питання реформування прикордонного відомства, що відбувається в рамках загальної реформи сектору безпеки та оборони України. У тому числі, у відповідності до Концепції інтегрованого управління кордонами, головним напрямкам якої є інтеграція до єдиного європейського та світового безпекового простору.

Мінгареллі у свою чергу зазначив, що схвалює співпрацю України з Європейським агентством з охорони зовнішніх кордонів країн-членів ЄС FRONTEX, місіями EUAM та EUBAM, та іншими міжнародними проектами. Також він позитивно оцінив ініціативу прикордонного відомства щодо створення міжвідомчого координаційного органу суб'єктів інтегрованого управління кордонами, для чого, за словами Мінгареллі, Європейський Союз готовий надавати всебічну допомогу, як експертну так і технічну.

Читайте також: Головний прикордонник перевірив, як патрулюють прифронтову ділянку Азовського моря

Цигикал поінформував про ситуацію на державному кордоні України, зазначивши, що обстановка загалом на кордоні контрольована, а з країнами Європейського Союзу - стабільна. "Але разом з тим основними загрозами залишаються нелегальна міграція, торгівля людьми, наркотрафік і, звичайно, незаконне переміщення товарів", - підкреслив він.

Крім того, голова Держприкордонслужби наголосив, що розвиток співпраці з ЄС у сфері забезпечення прикордонної безпеки є пріоритетними для відомства.

Як повідомлялося, в жовтні 2015 року уряд схвалив концепцію інтегрованого управління кордонами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-