Гриневич назвала запрошення від міністра Угорщини у Берегово

Гриневич назвала запрошення від міністра Угорщини у Берегово "неетичним"

Укрінформ
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич вважає запрошення від міністра Угорщини на 25 вересня у Берегово не зовсім етичним, оскільки воно прийшло запізно.

Про це Лілія Гриневич розповіла в Івано-Франківську, відповідаючи на запитання журналістів щодо запрошення міністра Угорщини.

"Запрошення міністра потрапило на скриньку міністерства у п’ятницю, після восьмої години вечора. А в понеділок треба бути в Берегово, коли той день розпланований до вечора. Таким чином, це не зовсім етичне запрошення, яке і запрошенням не назвеш. Справа не в тому, що я не бажала приїхати. Просто все було зроблено так, щоб ми не могли приїхати туди", - розповіла Гриневич.

Вона зауважила, що зустріч з міністром відбудеться 19 жовтня, про що "попередньо домовлено". А в середу, зазначила Гриневич, вона  зустрінеться з міністром освіти Румунії.

Читайте також: Гриневич розчарована "освітнім" ультиматумом Угорщини

Відомо, що  міністр людських ресурсів Угорщини Золтан Балог в офіційному листі попросив про особисту зустріч з міністром освіти і науки України Лілією Гриневич. Міністр Угорщини побажав зустрітись з Лілією Гриневич 25 вересня, на відкритті навчального року в угорськомовному Інституті ім. Ференца Ракоці ІІ в Берегові, що на Закарпатті. Зі слів Балога, він мав намір обговорити деякі побоювання, які виникають в угорської влади щодо нового українського закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-