Закон про освіту: Гриневич зустрінеться з угорським колегою в жовтні

Закон про освіту: Гриневич зустрінеться з угорським колегою в жовтні

Укрінформ
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич зустрінеться з міністром людських ресурсів Угорщини Золтаном Балогом у жовтні.

Про це Укрінформу повідомили в МОН, коментуючи інформацію щодо прохання угорського міністра про особисту зустріч із Гриневич на Закарпатті 25 вересня для обговорення нового закону про освіту. 

"Враховуючи, що міністр не планувала поїздку на Закарпаття і фізично перебуває сьогодні в Києві, на жаль, вона не зможе зустрітися з паном Золтаном Балогом. Однак слід зазначити, що вже передбачено зустріч Лілії Гриневич з міністром людських ресурсів Угорщини у жовтні за попередніми домовленостями між сторонами", - йдеться у відповіді Міністерства освіти та науки.

У відомстві зазначили, що лист з пропозицією зустрічі був отриманий міністерством у п'ятницю, 22 вересня, о 19.30 на скриньку міжнародного відділу МОН. Таким чином, фактично він був отриманий зранку у понеділок, 25 вересня.

Читайте також: Угорський міністр хоче зустрітися з Гриневич через закон України про освіту

Як повідомлялося, міністр людських ресурсів Угорщини Золтан Балога звернувся до міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з пропозицією особистої зустрічі для обговорення нещодавно ухваленого Україною закону про освіту. Зокрема, зустріч пропонувалося провести у понеділок, 25 вересня, на відкритті нового навчального року в угорськомовному Інституті імені Ференца Ракоці ІІ в місті Берегове на Закарпатті.

Також, за повідомленнями ЗМІ, у понеділок, 25 вересня, на Закарпатті з робочим візитом також планує побувати і спікер Національних зборів Угорщини Ласло Кевер.

Верховна Рада 5 вересня схвалила закон «Про освіту», який, зокрема, регулює питання використання української мови у сфері освіти. 19 вересня його підписав Голова Верховної Ради Андрій Парубій і направив на підпис Президентові.

Однак у ряді країн, які мають велику діаспору в Україні, висловили протест з приводу статті закону про навчання дітей нацменшин українською мовою. 

Водночас у законі про освіту передбачено, що діти нацменшин в Україні продовжуватимуть вивчати рідну мову, а з середньої школи починатимуть вчитися державною мовою. Якщо мова нацменшини відноситься до мов Європейського Союзу, можливе викладання також нею однієї або декількох дисциплін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-