23 вересня: народний календар і астровісник

23 вересня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Чи буде сьогодні кінець світу і звідки вітер дме.

Хто не в курсі – на сьогодні «призначений» черговий апокаліпсис. Сучасні астрологи вкотре угледіли точнісінько таке саме розташування зірок і планет, про яке є натяк в «Одкровенні» («Апокаліпсисі») Іоанна Богослова – одній із найзагадковіших і найважчих для сприйняття книг Нового Заповіту.  Варто зауважити, що про справжній кінець світу, «останні часи», абсолютно ніхто не знає. «Про день же той чи про годину не знає ніхто: ні Анголи на небі, ні Син, тільки Отець» (Євангеліє від Марка, 13:32).

Церква згадує сьогодні трьох мучениць: Мінодору, Митродору і Німфодору. На Міндори ворожили, а також говорили спеціальне замовляння від дев’яти напастей: «Щоби напасті кров не сушили, по жилах не ходили, пухлини не наводили, кісток не ламали, суглобів не вивертали; щоби чоловік був від землі чистий, а від води світлий». Промовивши вголос замовляння, випивали святої води. Придивлялися і до природи. «Якщо багато вродило горобини – осінь заплаче дощами, а зима – затріщить морозами». «Вітер північно-західний – зима буде люта, а південно-східний – теплий».

Іменинники нині Павло, Євген, Іван, Костянтин, Гліб, Петро, Василь, Тетяна.

Сьогодні 4-ий місячний день, що знаменується пасивною енергетикою. Вмикаймо дводенну паузу в перегонах за хлібом насущним. В ідеалі сьогодні найкраще знаходитись удома чи поблизу його орбіти. Родинні стосунки, спілкування з дітьми, так само як і квітникарство, будуть найліпшою психоемоційною терапією після важкого трудового тижня. Тіште око пізніми трояндами, стійкими хризантемами (до речі, рік Японії в Україні ще триває), і яскравими невибагливими чорнобривцями – невдовзі одвічний нуль поглине всю цю красу... Якщо диван не ваше місце сили – займіться рукоділлям, прибиранням оселі, випічкою. Можете дозволити собі сьогодні трішечки похандрити і повередувати, але знайте міру – не потоніть в іпохондрії.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1881 році: -1,5; а найтеплішим у 2015 – 28,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-