Стомлені Радою, буремна Одеса  й плече Трампа

Стомлені Радою, буремна Одеса й плече Трампа

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Сергій Ляшонок
Фото: Сергій Ляшонок

Упродовж тижня увага українців була прикута до Одеси. У ніч на 16 вересня тут загорівся один із корпусів дитячого табору "Вікторія", в якому перебувало 42 дітей. Три дівчинки загинули. За попередніми висновками, причиною займання стало порушення правил пожежної безпеки. Директора табору арештували на 2 місяці без права застави. Крім того, затримано працівницю "Вікторії", яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку, відсторонено від посад низку чиновників міськради.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Відразу після трагедії люди вийшли на мітинг до Одеської міської адміністрації. Вони звинуватили чиновників мерії в безвідповідальності, що призвела до загибелі дітей. Під час акції протесту виник конфлікт і штовханина між правоохоронцями та активістами, що намагалися потрапити до будівлі міськради. Градус напруги з вимогою відставки мера і всіх депутатів міськради не спадав упродовж тижня.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

А вже в понеділок, 18 вересня, в Чорноморську, що на Одещині, активісти, обурені виправдальним вироком міського суду щодо 19 "антимайданівців", які брали участь у масових заворушеннях 2 травня 2014 року в Одесі, влаштували сутички з поліцією та бійцями Нацгвардії. Ті у відповідь застосували сльозогінний газ. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Фото: Михайло Палінчак

Фото: Михайло Палінчак

Від початку тижня тривав робочий візит Президента України Петра Порошенка до США. Там український гарант взяв участь у Саміті Ради Безпеки ООН з питань миротворчості  та 72-й сесії Генасамблеї ООН. Зокрема, продемонстрував членам Радбезу ООН документи російських кадрових військових, вилучені у них під час бойових дій на сході України.

Фото: Михайло Палінчак
Фото: Михайло Палінчак

"Відчув справжнє плече друга" – такими словами Петро Порошенко прокоментував зустріч з президентом США Дональдом Трампом, яка відбулася в межах візиту. Серед названого позитиву спілкування – потужна підтримка реформ, які відбуваються в Україні, детальне обговорення економічної взаємодії. Головною ж метою співпраці двох країн було названо деокупацію України і "якнайшвидше принесення миру на українську землю".

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Тривалий розгляд: від 7 вересня народні обранці розглядають законопроект №6232, який входить до пакету судової реформи й передбачає внесення змін до Господарського, Цивільного процесуальних кодексів, Кодексу адміністративного судочинства та інших законодавчих актів. Загалом – 4383 поправки. Справа не з простих, а тому досить стомлює. Тим паче, коли підключається ще й пенсійна реформа. Знесилені, нардепи кілька разів відмовлялися працювати без перерви й понаднормово. Продовжать розгляд судової реформи вже 3 жовтня.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

У четвер, 21 вересня, на п’ятий пленарний день розгляду, до парламенту прийшов прем’єр Володимир Гройсман, щоб вмовити депутатів ухвалити необхідні реформи. Крім того, в п’ятницю уряд представив у Раді проект держбюджету на 2018 рік.

Фото: Володмиир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

На Львівщині фінішують українсько-американські командно-штабні навчання з залученням військ Rapid Trident-2017. Цього року до військових маневрів на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ ЗСУ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, що в селі Старичі Яворівського району, долучилася безпрецедентна кількість учасників – близько 2500 військовослужбовців з 15 країн світу. Окрім України та США, до навчань залучили військовослужбовців з Канади, Болгарії, Грузії, Естонії, Італії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

Тим часом у Києві урочисто провели до Торонто на "Ігри нескорених" українських військових, які вперше представлятимуть Україну в цих змаганнях з шести видів спорту. У складі команди – бійці майже всіх силових відомств – Збройних сил України, Нацгвардії, Нацполіції, Держприкордонслужби.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Майоріли національні кольори й під час відзначення Міжнародного дня миру, що відбувалося в четвер, 21 вересня, в різних містах України. Зокрема, в столиці розгорнули український прапор завдовжки 65 метрів на алеї Героїв Небесної сотні.

Фото: прес-служба ДСНС України
Фото: прес-служба ДСНС України

Уперше за десять років: на дах Інституту серця МОЗ України здійснив посадку вертоліт ДСНС, який доставив із Маріуполя 8-річну дівчинку з важкою хворобою.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

А тим часом лікарі первинної ланки почали свою "віртуалізацію": відтепер вони можуть реєструватися в електронній системі охорони здоров’я eHealth, що запрацювала в тестовому режимі, й реєструвати декларації своїх пацієнтів. Цей етап розвитку eHealth, впевнені в Міністерстві охорони здоров'я, дасть змогу впровадити перший із кроків реформи фінансування медицини – принцип "гроші ходять за пацієнтом". Технічними новинками "обладнують" і працівників реєстратур.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Десятки тисяч киян і гостей міста зустрілися з австралійським мотиваційним тренером і спікером Ніком Вуйчичем, людиною без рук і ніг, який вже вчетверте приїхав до України. Він виступив на Хрещатику просто неба в межах Свята подяки, яке в нашій країні відбулося вперше.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

До Умані на святкування іудейського Нового року – Рош Гашана – прибули понад 30 тис. прочан-хасидів з 12 країн. Цьогоріч свято припало на четвер, 21 вересня.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Ніч новорічних веселощів додала роботи місцевим комунальникам.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Великий вечір боксу за участю українців Дениса Берінчика, Олега Малиновського і Віктора Постола відбувся в Києві. Наші спортсмени здобули перемоги. На фото – боксери Джамшидбек Наджміддінов (Узбекистан) та Віктор Постол (Україна) під час поєдинку в ваговій категорії до 63,5 кг.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Тим часом у Вінниці обирали найсильніших атлетів під час фіналу кубку України зі стронгмену. За титул змагалися близько трьох десятків спортсменів, зокрема й збірна Ірану. До програми ввійшли п’ять найбільш популярних і видовищних вправ: "Супер Йок" (або "Коромисло"), "Лог-ліфт" ("Підняття колоди" – на фото), "Дамбл" ("Гантелі"), "Тайер Фліп" ("Кантування покришки") і "Аксель" ("Штанга з покришками").

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

У Львові ж відбулася остання гра регулярного чемпіонату з класичного регбі-15, в якій зустрілися лідери Західного дивізіону – місцевий "Сокіл" (зелена форма) та "Поділля" з Хмельницького. Господарі поля програли з рахунком 8:29, та волю до перемоги й наполегливість мали неабиякі. Обидва суперники потрапили до плей-офф.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

А столичний басейн Палацу підводного спорту прийняв учасників кваліфікаційних змагань Кубку України серед чоловіків з водного поло.

Фото: Ігор Ткаченко
Фото: Ігор Ткаченко

Осіння спека: літо, яке, здавалося б, уже спакувало чемодани, на прощання вирішило подарувати українцям цього тижня неабияке тепло. Поки в Києві били температурні рекорди з +28,3 °С, на курортах Одещини відпочивальники радо засмагали на сонці й купалися в морі, температура води якого становила +20 °С. На фото – оксамитовий сезон у смт Затока.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Натомість у Запоріжжі закатували літо в банки – тут відбувся всеукраїнський фестиваль домашньої консервації "Нас не подолати", аналогів якого немає в Україні та світі. Учасники кулінарили на майстер-класах, дегустували смаколики, показували власну майстерність у створенні продзапасів на зиму, шинкували капусту. Всі охочі могли передати свої домашні заготівлі для благодійних цілей: бійцям АТО, в дитячі будинки, переселенцям.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Рекордний урожай: натомість для поціновувачів "тихого полювання" настала гаряча пора – грибний сезон у розпалі. Цьогоріч усі, хто любить поласувати грибами, тішаться їхній чималій кількості.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Легкість має бути в усьому: ігровий момент матчу 9-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги між ФК "Карпати" (Львів) і ФК "Зоря" (Луганськ), що завершився нічиєю 0:0.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Політ нормальний: дика качка на Вишенському озері у Вінниці.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

На посту: пожежне спорядження рятувальників у пожежно-рятувальній частині в селі Якушинці на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Вінницькій області.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Рятувальники гасять умовну пожежу під час навчань щодо реагування та взаємодії у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру на хімічно небезпечному об'єкті.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Мильні бульбашки на тлі будівлі Київського апеляційного господарського суду під час акції, учасники якої вимагали "не допустити закупівлю антиретровірусних препаратів за завищеними цінами".

Фото: Сергій Ляшонок
Фото: Сергій Ляшонок

Чорне море в тумані: через сильну вологість повітря одеські водні простори огорнув метеорологічний серпанок.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

Жінка їде на велосипеді повз Центр безпеки громадян Черкаської ОТГ, що в Слов'янському районі Донеччини.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Поліцейський біля входу до Закарпатської обласної ради, де відбулося засідання, на якому прийняли звернення до Президента України з проханням ветувати закон "Про освіту".

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Коли краса дивує: учасниця ХVI Міжнародної виставки індустрії краси "InterCHARM-Україна" на території Міжнародного виставкового центру.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Ужгород готується відзначати День міста цими вихідними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-